Miralls tèrbols

Excel·lent novel·la de Lluís Ferran de Pol.
No importa d'on siguis, Arenys (Mareny) és un escenari més on els personatges fan i desfan. El detall és que, sí, és molt 'marenyenca', però ho notes si has viscut i tastat els aires d'aquest poble del Maresme.
Ferran de Pol reconstrueix com es vivia, al poble, durant el segle XX i fa coincidir la trama amb la construcció del port. Un port que al llarg de la seva història va anar adquirint importància, però això no forma part de la novel·la.
El que sí forma part del llibre són els racons i carrers d'Arenys, amb llocs emblemàtics batejats amb un altre nom, per fer una mica més ficció la realitat.
Novel·la totalment diferent i menys autobiogràfica de Ferran de pol, tal i com passa a 'Erem quatre' on es parla de l'exili (el seu i el de molts catalans) a Mèxic.
A 'Miralls tèrbols' l'autor retrata un rol familiar, amb marcada jerarquia paterna, enfrontaments, esperances, somnis...en fi, la novel·la en la que Ferran de Pol va saber deixar anar tot el seu geni com a escriptor. Per cert, si llegiu el llibre, imprescindible llegir-se el pròleg del valencià Josep-Vicent Garcia i Raffi, estudiós de Ferran de Pol.

Ara només us cal descobrir qui era Lluís Ferran de Pol!

Afegeix un comentari nou