Iniciativa 2.0: fermesa i coratge!

La tarda de d'ahir (divendres) va tenir l'informe de gestió de Joan Saura com element principal. Aquest matí ha estat la valoració que n'han fet les diferents delegacions. Reconeixement dels problemes interns, tant pels darrers resultats electorals com el nou context que ha creat ser partit de Govern. Optimisme sobre com s'orienta el debat intern i preocupació per la sociovergència. Satisfacció pel to autocrític. Optimisme en l'objectiu de rellançar el projecte i voluntat i ganes de sortir reforçats de l'Assemblea. Es demana molt més diàleg i més treball entre Partit i Govern i més atenció i suport als municipis. Més direcció, Més Presidència i suport a Joan Saura.

Les reflexions sobre el paper Partit-Govern també són constants. Des de les delegacions més allunyades és demana més comunicació i més presència al territori dels nostres representats al Govern. Coincidència d'uns i altres que la valoració al Govern és positiva. Hi ha exemples constants, des de diversos àmbits, del que ha aconseguit l'aportació d'ICV al Govern.

Es veuen els tons de cada delegació. La crisi global com a tema comú. Vist des de les dones o des de l'àmbit més obrer i social o més ecologista. Detalls de matís segons la delegació, fins i tot entre l'Hospitalet o Barcelonès-Nord, com m'apunta en Toni Tomàs. Les intervencions de les territoris més allunyats al suposat “feu roig metropolità” són els que aixequen els aplaudiments i el suport unànime: l'Ebre i Girona. També la intervenció que fa en Salvador Mila, que porta la representació de Maresme-Vallès Oriental.

L'Ebre ha vingut a tancar les ferides creades per la crisi de la sequera. Jaume Forcadell, fa una “critica radical i dolça” (com li apunten més tard). L'Ebre demana a l'Assemblea que per rellançar el projecte d'ICV es important la resolució presentada sobre el tema de l'aigua que “considerem assumible per tothom”. I reclama més confiança política i més presència de la direcció: "Joan, t'hem vist més aquest mes i mg que en els darrers qautre anys. Un President ha de venir al territori, i tu no ho has fet!". I avisa “atenció el que sentim al carrer no són pas els 11 diputats que ens diuen les enquestes”.

Tarragona, també ha parlat de la mala gestió de la crisi de la sequera però ha remarcat que ha amagat l'encert innegable de l'acció al capdavant del departament de Medi Ambient en l'impuls d'una nova cultura de l'aigua. I també ha recriminat estar “massa fixats a la Plaça Sant Jaume i poc en el carrer Ciutat”. Des de la Catalunya Central, més tard, han ampliat la metafora amb el llistat d'adreces i seus que ICV té a les comarques.

Des de Tarragona s'ha fet una valoració positiva de la federació amb les EPM on hi ha ha força Tarragona tenen forta presència. També la Catalunya Central ha tornat ha destacar com un bona l'aliança amb les EPM. A diferència de les relacions amb EuiA que no han aixecat altres passions (Saura s'hi ha referit en la seva resposta final).

Joan Oloriz, en nom de les comarques de Girona, aixeca els primers aplaudiments i en seguiran d'altres, amb una crítica directa al PSC i als “25 diputats invisibles” a Madrid i l'exemple gràfic de les relacions al Govern: “nosaltres sempre mirem amb ulls cap a l'esquerra i els nostres companys de Govern també, però també sempre miren de reüll cap a Convergència”. Oloriz es encara més contundent: “el parany d'Interior l'hem superat . Pel ells era un parany i per nosaltres un repte. Però a nosaltres ens ha obligat a sacrificar el President”.

Demana comunicació i coherència amb el Govern i lligam dels municipis amb el Govern: “som els que parem els cops amb tots els fronts i els més mal pagats”. I reclama un treball i compromís amb l'organització: “tant o més important la presència i el treball de la comissió d'organització que a la comissió executiva.

Girona lamenta que no s'hagi aconseguit reduir el Consell Nacional Tothom coincideix que segueix essent massa ampli amb més de de 240 persones. Olòriz demana un altre organ de direcció més operatiu: “no cal estar a l'Executiva per ser dirigent d'ICV. Els càrrecs son fum. Tots som ICV". I sentencia, "Joan proposa'l!” Un espai de coordinació més reduït per assumir aquestes tasques de comunicació, dinamització de processos interns i direcció.

Des de la Catalunya Interior ja s'ha parlat de neix la Iniciativa 2.0 que “agrupi els de Maig i el sobiranistes. Aquí no sobra ningú”. I parlen del “mètode Olóriz” per transmetre il·lusió, compromís i treball. I asseguren que “necessitàvem aquesta “sacsejada tranquil·la” que ha esta l'Assemblea i els seus debats previs. I apunten que “hi ha moltes raons, per seguir treballant amb coherència i en força” per sentenciar “com més força tinguem , més cap a l'esquerra orientarem les nostres aliances”.

La crisi ha estat un dels temes recorrents que ha planejat a les totes les intervencions. Compromís específic amb NISSAN (“sense indústria no hi ha futur”) i els EROs. Defensar els interessos dels mes vulnerables. Aportació de fons públics al sector de l'automòbil i implicació en els consell administracions. ICV està al costat dels treballadors.

Salvador Milà, intervé representant-nos al Maresme i al Valles Oriental, i amb ganes de plantejar tema i trobar-hi solucions: "Avui hem de sortir amb temes resolts". Fa repàs del balanç de Govern : "vàrem convèncer i ser decisius el 2006, pel treball des de tots els fronts (des del Govern, des del parlament i des de les bases). ICV ha demostrat que tenim respostes pel conjunt de la societat, pel conjunt de l'economia i ha de continuar fent-ho amb coherència: "No podem seguir planificant ferrocarrils sobre el paper i desplegant autopistes pel territori". I encara en aquest mateix tema; "benvingudes les grans rondes ferroviàries i els grans projectes però ara demanem petites inversions.... per resoldre que les rodalies funcionin".

Milà ha demanat una ICV més forta: "la modernització ecològica de la nostra economia l'hem fet nosaltres i ara cal tirar-la endavant i fer que aquest Govern la porti a terme" i ha afegit que "no podem no fer el que fa 6 anys, la totalitat del Govern, hauríem combatut des del carrer".

I Lluís Moreno, d'El Baix Llobregat, en un to diferent però complementari al de Milà, ha insistit que "la nova Iniciativa sigui més forta per poder seguir fent polítiques d'esquerres". I d'una manera específica ICV cal que "plantegi i doni propostes sòlides per actuar davant la crisi". "No hem de sortit només dient que teníem raó, sinó amb respostes i solucions concretes". Moreno ha demanat que "en nom de la crisi no hi hagi, ni acomiadaments, ni retalls socials".

També s'ha referit a l'espai municipal: "els regidors i regidores són l'esquelet i la musculatura de la nostra organització. Són ells qui fan possibles les nostres polítiques".
I ha reclamat que cal incrementar el treball amb les base socials, les entitats, els moviments socials...". I encara, en clau interna i externa, "cal crear mecanismes per saber incorporar totes les opcions i la capacitat de discrepar". Apunta "més intel·ligència emocional". I proposa "Nova direcció perrepolititzar l'organització i socialitzar les idees d'ICV". I menció històrica al PSUC i també a Nacionalistes d'Esquerra (NE) per reclamar el debat sobre l'horitzó nacional: "un repte al que hi hem de donar resposta".

El matí l'ha tancat la resposta de Joan Saura a tot el torn de reflexions. (faig un nou apunt)...

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

No cal llegir el diari

Enviat per Esperanceta el Ds, 22/11/2008 - 18:19

No cal llegir el diari demà...