Voleu més president i tindreu més president!

Saura ha pujat content a respondre i tancar el debat del balanç de gestió. Ja diu qye l'Assemblea serà un èxit perquè el debat ha estat enriquidor. I es veritat, ha estat un debat obert, autocrític, crític...que enforteix la política d'ICV. El rellançament d'ICV.

La primera resposta l'ha dedicada a la crisi. Tothom ha de saber quins són els punts que proposem i defensem per sortir de la crisi. Anuncia 10 punts, que no detalla, però es compromet amb un pla per un llançament del sector de l'automòbil (i incloure acció de sostenibilitat com les energies i els cotxes híbrids). Repetix l'anunci que ja va fer ahir de "No donarem suport als EROS injustificats. Serem estrictes en el segu seguiment".

Que la crisi no faci canviar les prioritats socials. Insistir i revisar els acords de Govern de “pobressa zero”: "volem desplegament en totes les seves característiques de la Llei de la Dependència!".

Torn per l'Estatut i les demandes nacionals. Saura diu que "necessitem posar l'Estatut en valor". I una afirmació que esdevindrà declració sucosa: "L'aprovació de l'Estatut va ser una aprovació tàctica de Zapatero. No tenen model d'Estat ni plurinacional, ni plurilingüístic.". I respecte al Tribunal Constitucional: "no està legitimitat, ni ell, ni la seva sentència. El PP l'ha aturat, però tinc dubtes si al Govern central ja li va bé". En aquest sentit anuncia l'organització des d'ICV, pel primer trimestre de 2009 d'unes jornades per debatre la reforma de l'Estat i a la qüestió nacional.

Respecte al Govern, Saura diu: "Aquest Govern existeix entre moltes raons, per la nostra voluntat (i el nostre creixement). És un Govern que ens ha costat molt. Aquest Govern fa polítiques que es fa un balanç positiu, canvi les inèrcies de CiU. Hem d'explicar el que fem bo, el que fem bé. Fins hi tot del que fan altres consellers i sense amagar que tenim discrepàncies. L'acord de l'Entesa és molt millor que el del Tinell, perque vàrem tenir més força per introduir les nostres propostes.

I respecte l'acció de govern: "Passem pàgina dels errors (de gestió). I expliquem que "Catalunya és un dels països euorpeus amb una de les polítiques més avançades del model de gestió de l'aigua".

"Reitero que havíem d'agafar Interior. L'escorada cap a la dreta de Govern europeus ha vingut per la gestió de les polítiques de seguretat davant de tot el procés de migració. Hem garantit drets i llibertats de les persones. Sentir-nos orgullosos del treball a Interior. Hem demostrat que podem assumir aquestes responsabilitats i els resultats ens avalen i les fan unes de les polítiques més avançades a la UE".

"El tema municipal ha estat el gran oblidat". El municipalisme ha de ser capdavanter en l'actuació de polítiques per l'acció de crisi (ja veurem com es paguen... això ho dic jo).

I uns anuncis per actuar i corregir dinàmiques plantejades durant el matí. Nomenament d'una persona que porti la responsabilitat de la relació Govern-Partit. I també un secretari d'organització que no tingui responsabilitats de Govern I una reorganització profunda i reforçament dels treballs interns organitzatius. La conclusió: Voleu més president i us asseguro tindreu més president! (crònica al web d'ICV)

Respecte a la relació amb EUiA i la situació de crisi de IU: "Que els hi vagi el millor possible" i que "el rellançament d'IU és un espai que necessitem a l'Estat Espanyol i que ens beneficia. Necessitem que hi hagi un espai referent en el marc espanyol ja hem vist que la seva debilitat ens va fer mal". Cal enfortir la coalició amb EUiA, seria un greu error tirar enrera la coalició (encara que hi hagi conflictes locals greus). Més diàleg i més debat.

Ara, a la tarda. El debat és en comissions... negociant esmenes, transaccionals del document d'estratègia. I després més sobre el document organitzatiu que ja es va debatre ahir, algunes de les comissions fins a la mitjanit.

Afegeix un comentari nou