Una timadora de bandera

Truquen a la porta d'una casa qualsevol de qualsevol carrer d'Arenys de Mar.
- Riiing, riiing
S'obre la porta:
- Bon dia, digues
- Hola molt bon dia. Mira és que sóc nova al carrer i fa poc que m'he traslladat a Arenys i visc quatre cases més avall i com que som veïnes, t'he vist alguna vegada, potser tu no t'has fixat en mi, et venia a demanar un favor molt gran.
- Sí dona tu diràs, què et passa?
- Mira doncs em presento em dic Joana i treballo a l'Hospital de Mataró, a pediatria. Ara mateix anava a sortir de casa per anar a treballar (tinc guàrdia) i m'he quedat tancada a fora. A dins de casa hi ha les claus, els diners, la bossa amb les targetes, vaja tot! He trucat al serraller que ara ve però em demana 70 € per obrir-me la porta i... és clar no tinc res amb què pagar-li!!! Si no et fa res em podries deixar els diners i en mija hora te'ls torno? Abans d'entrar a treballar al torn de guàrdia te'ls porto, pots pujar-hi de peus!
- Vaja dona no és tan greu això, si de cas passa un moment i ara te'ls porto.
- Ai gràcies és que volia anar a picar als meus veïns, sí una parella jove que tenen un nen i una nena... ara... no recordo com es diuen. És que fa tan poc que visc en aquest carrer que encara no em sé els noms de la gent.
- Ah et refereixes al Ramon i la Victòria els papes del Marc i la Ona, sí que viuen al número 7.
- Exacte els mateixos! Són una parella molt maca, oi?
- Sí i tant. Espera que vaig a pels calés i vinc de seguida.

La noia entra al vestíbul de la casa i s'espera.

- Té ja està: 70 euros
- Moltes gràcies! En com a molt mitja hora tres quarts te'ls hauré tornat.

Fi de la història i fi dels calés, evidentment.

Tot això que us acabo d'explicar ha passat (amb algunes variacions de nom, de carrers, de detalls, etc) a Arenys de Mar diverses vegades. Dimecres passat va aparèixer aquesta dona (sempre és una dona jove, catalana, bon aspecte, etc). Abans de l-estiu també va fer algunes incursions en carrers diversos, entre ells el meu, i la vam denunciar als Mossos i la Policia Local en te constància que succeeixen de tant en tant casos com el que us he explicat. Es veu que la tal Joana es famosa a la comarca. Tenen noticia d-estafes a Mataró, Vilassar, etc.

Per tant alerteu tothom que se us acudeixi perquè esta tornant a passar. Pot picar a casa vostra i us ho ben juro que sap fer-s'ho molt be. Sempre tria cases de planta. Carrers on pugui desapereixer amb rapidesa i sobretot, sobretot... no us fieu del seu aspecte angelical perquè darrera s-amaga el llop amb aspecte de xaiet.

Afegeix un comentari nou