On és Alburquerque?

M’estava tranquil·lament a la sala d'espera del dentista, tot girant fulls d'una revista de la qual no en recordo ni el nom. Entre receptes, dietes per a perdre pes, horòscop i moltes més coses, es podia llegir una entrevista a la periodista Isabel Gemio.
No la vaig llegir, en vaig mirar les fotos i fer cops d'ull (distrets) als destacats. Al final hi havia com una mena de fitxa tècnica de la Gemio. El que a mi em va interessar va ser el lloc de naixement: Alburquerque.
A mi aquest nom, no sé perquè, em sona molt americà i resulta que és de la província de Badajoz!.

Em van cridar per entrar. Salutacions al dentista, explicació i queixa del meu mal de queixal, radiografia, detecció del 'foradot' i mans a l’obra...el dentista tapava aquell forat lleig i emprenyador.
Amb la boca oberta, 'còmodament' estirada en aquella cadira que provoca una tensió descomunal a la meva musculatura, anava mirant el sostre mentre la meva ment intentava descansar pensant en altres coses.

Inevitablement, vaig recuperar el tema d'Alburquerque, aquest municipi que el 31 de gener acullirà el 'I Campionat d’espanya de talladors de pernil' organitzat per l'associació de Cortadores de Jamón, amb seu al municipi protagonista d'aquest apunt.
I resulta que:
* Hi viuen uns 5783 alburquequeños/as
* El nom d'Alburquerque és d’origen llatí: Albus querqus que significaria 'alzina blanca o surera'.
* Es pot visitar un castell molt xulo (diuen)
* També s'hi escenifica 'La Passió'
* A l'ajuntament hi governa el PSOE i l'alcalde es diu, Angel Vadillo Espino.

Vaig sortir disparada del dentista per cercar part d'aquesta informació, però llegir-ne la resta mentre part de la meva boca tornava a recuperar els seus moviments naturals. Només em faltava una última cosa.
Segons la meva guia, d’Arenys a Alburquerque, hi ha 12 hores de cotxe....

Afegeix un comentari nou