La Víctor Català

Diumenge vam poder acostar-nos al Teatre Romea i veure els monòlegs de 'La infanticida i Germana Pau'. El primer protagonitzat per l'Emma Vilarasau i el segon per l'Àngels Gonyalons.
Els textos recuperats de Caterina Albert/Víctor Català i la direcció de Josep Maria Mestres.
I tinc un problema perquè no sé quina de les dues ho va fer millor! Ens feia 'por' la Vilarasau perquè a 'Espectres' la seva interpretació no va ser brillant, com tampoc ho va ser l'obra en general. Ens va agradar recuperar-la amb força i ràbia dalt de l'escenari.
Amb la Gonyalons, doncs molta curiositat per veure-la interpretant un personatge dramàtic. Va quedar lluny la 'Xènia' (per sort).
Menys d'una hora i mitja per denunciar el paper de la dona i els maltractes rebuts per gent propera, que tècnicament t'estima, t'estimes. Els designis del destí, escrits o no, retrobar-se amb allò que vas deixar enrere. La reacció davant la por, davant la situació límit que et fa perdre el seny i actuar de manera impròpia.
Surts del teatre una mica 'sacsejat' pel text basat en fets que, encara avui, continuen passant, perquè cap de les dues actrius t'ha deixat respirar mentre et feia viure aquella bogeria.
Una obra per veure i per comentar després amb una ampolla de vi negre de la Terra Alta.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

També ens va agradar

Enviat per Esperanceta el Dm, 21/04/2009 - 19:53

Hi hem anat amb els de casa.