Fem sonar les musiquetes!

No ens n'hem pogut estar de fer-nos la foto de família. Aquest migdia, a la seu nacional d'Òmnium, hem presentat un nou repte de "Musiquetes per la Bressola". Aquest diumenge comencem a "fer sonar les musiquetes" al festival Cruïlla de Cultures i, a l'octubre, volem que les musiquetes omplin l'Auditori de Barcelona.

La família del projecte cada cop és més amplia i més ben avinguda. El projecte creix i va generant noves complicitats, sempre tenint present l'essència de tot, que són les escoles de la Bressola, a la Catalunya del Nord. Avui ha estat a Barcelona, però ahir al vespre, a Terrassa, estàvem pensant noves propostes amb els Casal de Joves de Catalunya i també els de Compartir Dóna Gustet (quin nom!) i Música Lliure.

"Musiquetes per la Bressola" va néixer per difondre i donar suport a l'acció de la Bressola. El CD va ser el primer èxit, gràcies a l'acurat treball dels Marcs (Txerrameu Tiquismiquis i la Núria Lozano. Evidentment sense oblidar, la trentena de músics, que hi van col·laborar o, directament, també hi van portar les seves cançons.

La segona part de l'aventura va començar amb musiquetes.cat. Primer fent difusió del CD, però immediatament començant a buscar més complicitats per la xarxa i, sobretot, el món de l'escola. Vàrem començar a rebre correus electrònics, varen publicar-se els primers vídeos, algunes fotos i més correus electrònics i noves propostes. La llavor de les musiquetes havia començat a germinar. I aquesta llavor no és transgènica, encara que els seus fruits siguin variats. A l'abril, les musiquetes es ballaven a Sant Cugat, mentre se succeïen les cantades infantils a Perpinyà, a Terrassa, a Mataró....

I aquest diumenge, al Teatre Monumental de Mataró, el projecte obre una nou capítol amb "Fem sonar les musiquetes!". Es crea una banda per tocar, en directe, les musiquetes. En Marc Serrats i la Núria Lozano han estat donat forma a aquest directe i la Núria serà qui el farà sonar (en Roger Palà, ho explica millor, aquí. "Fem sonar les musiquetes!" ja té properes cites a Vic i Manresa i, segur que entrarà a ràpidament l'agenda dels programadors d'arreu.

El 22 d'octubre és l'altra cita que s'ha anunciat avui. Les musiquetes sonaran a l'Auditori de Barcelona en un acte que girarà a l'entorn de la Bressola i que hi tindran paper tant els músics que han participat en el projecte com les moltes col·laboracions i noves propostes que han anat arribant. Apunteu-vos-ho a l'agenda!

Aquest migdia, en Joan Pere Le Bihan, director general de La Bressola, donava les gràcies a tots els qui han participat en aquest projecte per tot el que s'ha aconseguit i com ha beneficiat en el coneixement de la Bressola. A la Bressola i als Amics de la Bressola, gràcies per la tasca que feu i gràcies per haver-nos permès descobrir-la i compartir-la.

I encara, en aquest capítol final de reconeixements, agrair a Cruïlla de Cultures i la Casa de la Música de Mataró que hagin cregut en aquest projecte i que programant-lo hagin fent possible la seva producció i que sigui una realitat. I també l'agraïment pel paper del Departament de Cultura que des del primer dia ha donat el suport a "Musiquetes per la Bressola" i l'ha fet possible.

Afegeix un comentari nou