Sant Martí es fa areny@uta

La celebració de sant Martí ha anat acompanyada de la publicació a la xarxa d'una nova versió de la plataforma arenyautes.cat que millora les eines de publicació, incorpora nous recursos audiovisuals, i permet més possibilitats de maquetació i relació amb les principals xarxes socials. Arenys.Org ha volgut afegir-se a la celebració de sant Martí, festa major d'Arenys de Munt, aportant el seu gra de sorra des de l'espai digital.La primera versió de les pàgines d'areny@utes van posar-se en marxa l'any 2000 i, justament, es va publicar per sant Roc, festa major d'Arenys de Mar.

La remodelació d'arenyautes.cat s'ha centrat en el bloc (blog), que ja existia, com a principal element de treball dels usuaris i usuàries. El segon aspecte principal ha estat potenciar l'espai del perfil de l'areny@uta que guanya funcionalitats i pot esdevenir el principal lloc on l'usuari o usuària pot tenir referenciada tota la seva identitat digital (per exemple, tots els enllaços a altres espais on publiqui o xarxes socials on també tingui presència)

El desenvolupament tecnològic s'ha fet sobre el gestor de continguts Drupal, que Arenys.Org, ja utilitza des de l'any 2006. Tots els continguts que ja estaven publicats a l'anterior versió d'arenyautes s'han conservat i reconvertit al format únic de bloc. Totes les imatges que estaven publicades a les galeries ara es poden veure publicades com apunts, encara que en algun cas es pot donar que no portin cap text explicatiu. Tots els apunts publicats poden ser reeditats, i si cal ampliats o suprimits, pels seus autors o autores.

Les noves possibilitats d'edició permeten una maquetació bàsica i enriquir els textos dels apunts. Apart de les imatges, que es poden seguir publicant, també s'ha afegit la funció de publicació directa de vídeos. Aquesta funció és molt senzilla i només requereix posar l'adreça del vídeo que es vol incorporar i ja s'incorpora automàticament, sigui quina sigui la seva xarxa d'origen. Des d'aquest enllaç es poden conèixer moltes d'aquestes noves possibilitats d'arenyautes.cat

Arenys.Org, promou l'activisme digital arenyenc

Arenys.Org impulsa la comunitat digital dels areny@utes des de l'any 1996. El punt de partida de la presència arenyenca la xarxa va ser t la Web d'Arenys que ds del primer moment ja va allotjar una pàgina dedicada als areny@utes , bàsicament tots aquells i aquelles internautes que volien fer públic el seu correu electrònic. Arran d'aquest primer nucli de persones es va crear la llista de correu que de manera continuada s'ha mantingut fins a l'actualitat i encara manté una gran activitat.

Paral·lelament Arenys.Org, constituïda com associació sense afany de lucre, promou diverses activitats i projectes que tenen en comú la promoció les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la Societat del Coneixement. Arenys.Org manté un pla de formació i alfabetització en TIC i també dóna suport a les accions formadores, que en aquests àmbits, impulsen els ajuntaments d'Arenys de Mar i Arenys de Munt. Enguany Arenys.Org també col·labora amb el Departament d'Educació, en la formació i l'impuls del projecte Linkat que promou l'adopció del programari lliure a l'escola.

Afegitó:
Aquest apunt l'he agafat a través de l'aplicació que visualitza al lateral dels nous areny@utes els apunts d'arenys.cat. A través d'una iconeta (blava) et permet importar-los i reeditar-los. I un cop el tingui editat el renviaré cap al Facebook, amb l'opció de compatir que hi ha al peu dels apunts. Noves eines per poder aplicar el retalla i enganxa, copia i reenvia... amb totes les cobertures legals i permisos dels autors per fer-ho... mercès a les llicències copyleft.

El vitrall de sant Martí donant la seva capa és de l'església de Varennes a l'abadia de Gercy i l'he tret de la Viquipèdia.

Afegeix un comentari nou