Cistella ecològica: productes d'aquí i de qualitat.

Cada divendres, en Miquel o en Xavier, ens porten a casa la "cistella" de verdures i fruites. La "cistella és aquesta caixa que veieu a la fotografia i els productes que hi ha van variant segons les setmanes i la collita del temps. Les verdures són de l'horta de Palafolls, collides el dia abans, i les fruites poden ser de Lleida, el Delta o l'Empordà però tenen en comú que són de conreus ecològics, respectuosos amb el medi i amb la salut de les persones.

En Miquel és el meu cosí que ja fa uns anys es va establir a les planes de La Tordera perquè a Mataró ja no hi podien tenir terres per seguir fent de pagès, que és el que els va ensenyar el seu pare, que ho va apendre de l'avi. Ara fa un parell d'any va pendre una decissió important, fins i tot dràstica si pensem en les inversions que havia fet fins aleshores, i va deixar d'utilitzar adobs i altres elements químics per protegir els seus conreus. Va tornar a l'agricultura dels avis i ha aconseguit que els tomàquets tinguin olor (com la d'abans... diuen els mes grans) i que les pastanagues puguin sortir boturudes o tacades, si els toca el fred.

Tot això us ho explicarà en Miquel o la Sílvia si els aneu a veure a l'horta Plademunt. Aquí teniu el seu web per saber on són i com anar-hi o contactar-los. I aquestes són les cistelles. Podeu triar-les mixtes (verdura i fruita) o seleccionar els productes que no voleu. Entre 20 i 30 euros.

La cistella setmanal us acosta als productes agroecològics (locals i sostenibles) i, sense adonar-te'n, incorpores nous productes a la teva cuina, descobreixes noves receptes i enriqueixes el hàbits dietètics famliars.

Afegeix un comentari nou