La Laia i el vent activitats de lectura adaptades a les TIC

Aquest matí, com molts altres, he obert l'ordinador amb la intenció de documentar-me sobre un nou treball. Aquesta vegada la proposta gira entorn d'un projecte d'inclusió social mitjantçant l'aprenentatge de llengua catalana i per a persones amb discapacitacions. La veritat és que el tema requereix de molta documentació, sobretot per ampliar coneixements sobre els recursos, les guies didàctiques i les eines a emprar.

D'una forma gairebé intuïtiva he anat a navegar per la web del Departament d'Educació a veure què hi havia al respecte i... sorpresa! A la pàgina principal i en l'apartat de Novetats hi ha un recurs sobre una lectura d'una arenyenca que molts de vosaltres coneixeu, la Nathalie Pons amb el seu La Laia i el vent una lectura entranyable i que s'ambienta en un paratge natural com la platja i que desprèn aromes de mar arenyenc.

I potser ara us preguntareu, novetat? De quina novetat estem parlant si aquesta publicació ja és de fa un temps enrere? Doncs la novetat que m'agradaria que coneixessiu és l'adaptació en forma d'activitats a partir de la lectura del llibre de La Laia i el vent per a alumnes de primària. Aquesta lectura forma part conjuntament amb d'altres títols de les activitats de llengua catalana que com he comentat treballen els alumnes de primària, però per la seva proximitat i perquè la Nathalie és arenyenca n'he volgut destacar aquest apunt.

Us convido a conèixer aquest espai d'activitats i si no ho heu fet ja amb els vostres fills o filles a llegir o rellegir el conte de l'arenyenca i alhora a visitar aquest espai digital que compta amb unes animacions gràfiques molt boniques i amb unes activitats d'aproximació a l'autora i a l'obra, així com de comprensió del text sobre el qual es basa. Val la pena creieu-me!

Afegeix un comentari nou