Les "mesures sostenibles" de la Sinde

La Xarxa ja fa dies que està rebotada i mobilitzada per les mesures "sostenibles" que ZP va anunciar (i aprovar) respecte a la protecció de la propietat intel·lectual. Avui a Madrid, PNV, ERC, IU, ICV i UPyD han demanat al PSOE que les retiri. PP i CIU que també feien publica la seva crítica ja s'han desmarcat i han fet un "mutis". He anat a fer una ullada de l'última hora a la portada de La Vanguardia i ho comento, perque m'ha sorprès, trobar-hi fins a cinc notícies que tenen a veure amb el tema. Us les recullo:

PNV, ERC, IU y UPyD piden que el Gobierno retire la ley sobre las descargas en internet Denuncian "falta de respeto" y se reservan el derecho de no participar en las conclusiones de la subcomisión encargada del tema. (al titular no hi ha ICV... però ja se sap)

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) critica el monopolio de la SGAE y pide cambios legales La CNC ha irrumpido en mitad del acerado debate sobre el futuro de la propiedad intelectual con un informe que, no por denunciar hechos conocidos, resulta menos demoledor para la posición de las sociedades de gestión de derechos.

La SGAE califica de "sesgado" el informe de la Comisión de Competencia
Accés a l'informe de Competencia (en format pdf)

Los presos británicos se quedan sin música por los derechos de autor
A partir del lunes no se podrán sintonizar emisoras ni poner CDs en talleres, cocinas ni áreas de descanso

El sector de la estética se ha unido contra la SGAE por el canon que tienen que pagar por tener la radio con música en el local.
Varios establecimientos catalanes y nacionales reparten pósters para difundir su enfado.
(inclou un vídeo i una entrevista a un perruquer de l'Hospitalet que se sent perseguit per l'SGAE)

I encara a la secció de tecnologia:

Un portal de vídeo chino lanza un sistema para identificar el "copyright"

EE.UU. y China se reúnen por la libertad en Internet

L'actualitat de la propietat intel·lectual i la gestió dels drets dels autors en els nous entorns digitals és un debat obert, intens i global, que té moltes formes i molts interessos. És un el punt de fricció, com el punt de trobada de les plaques terrestres, on s'hi troben els models econòmics i mentals de la societat industrial i la del coneixement. Un debat que necessita de propostes atrevides, de noves idees i visió transformadora i que no està exempta de risc i sacrifici... bé, es tractava de fer un comentari breu i destacar aquesta "casualitat" de titulars a la portada de La Vanguardia.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Mesures públiques per afavorir les descàrregues legals

Enviat per @oriolferran el Dc, 20/01/2010 - 18:32

Vaig veure una completa crònica de TV3 des de Paris i ara l'he trobat al web d'ESCACC:
http://www.escacc.cat/ca/contingut/franca-oferira-una-targeta-als-joves-per-baixar-musica-legalment-a-meitat-de-preu-467.html

Ara mateix, no m'ho acabo d'imaginar entre els nostres joves... sense una forta repressió que "acompanyi". I menys amb un "cànon digital" que "legalitza" la descàrrega... i la còpia privada (i per tant l'intercanvi entre privats...)

També he trobat aquesta: "Les lleis ajuden a disparar les vendes legals de música a Suècia i Corea"... penso que no seran ni les Lleis, ni la repressió, sinó la sortida de nous productes i fórmules, amb valor afegit i amb preus econòmic.... com és l'exemple de l'Spotify.

Esperanceta

VInyeta d'en Ruben Mudito (El Jueves)

Enviat per Esperanceta el Dc, 20/01/2010 - 19:34

Sgae

@oriolferran

La Vanguardia i l'SGAE

Enviat per @oriolferran el Dij, 21/01/2010 - 11:06

Segueix apareixent nous fronts contra l'SGAE... i La Vanguardia fa front comú (mas quejas!)

La SGAE enfurece al Ripollès al exigir a los casals d'avis que paguen por el uso de la tele

Los alcaldes denuncian más casos, como el pago por las actividades de las fiestas mayores o las actuaciones de los esbarts dansaires