Benet Maimí, suspès com a diputat 2.0

Edgar Rovira, autor del bloc Crashing the Gate (no us espanteu amb el títol, que escriu en castellà i en català), ha publicat un apunt en què analitza l'ús que fan del twitter els 135 diputats que tenim al Parlament de Catalunya: http://www.edgarrovira.com/blog/2010/03/11/analisi-dels-diputats-a-twitter/.

Ignoro fins a quin punt l'ha motivat a fer aquesta anàlisi la presentació del llibre Política 2.0 del president del Parlament, el Molt Honorable Ernest Benach, que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana. Concretament va ser dimecres a l'hotel ME de Barcelona. Un servidor va tenir el plaer de ser-hi. Tenim la sort de tenir un president del Parlament que ha entès molt bé què poden aportar les noves tecnologies a la nostra societat i a la nostra democràcia. Benach té Facebook, té twitter i té bloc a Vilaweb i no té tot això per fer bonic sinó que és una persona accessible a la xarxa. En definitiva, tot un model i un estímul.

A banda d'ell i del seu digníssim exemple, no tots els 135 diputats i diputades del Parlament tenen la mateixa actitud en aquestes qüestions. Molts, de fet, no han reaccionat encara. Rovira se centra en el twitter i compta 28 diputats i els aplega i analitza per grups polítics. Entre els 11 diputats de CiU hi trobem Benet Maimí, del qual Rovira escriu això: "Benet Maimí: 1 following / 62 followers. Actualitza molt poc, sobretot des del Ple. No ha entès l’eina." Això vol dir que hi ha 62 persones a les quals interessa allò que en Benet pugui publicar al seu twitter, però que a ell només l'interessa una persona. D'aquí que Rovira sentenciï com ho fa: "No ha entès l'eina"

Esperem, amb tot, que aquest suspens no desanimi el nostre diputat i que la seva activitat 2.0 vagi en augment. D'entrada, potser li aniria bé llegir-se el llibre del President Benach. A veure si així aprova la revàlida.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Millorar nota

Enviat per @oriolferran el Dv, 12/03/2010 - 18:22

Jo ja li dono l'aprovat si detecta aquest apunt i el contesta o replica.

I ja va per nota si arriba a obrir un espai a arenyautes.cat, encara que sigui només per fer-hi els apunts estrictament arenyencs....

Xavier, a aveure si a tu també et llegim més sovint per aquest barri, encara que sigui amb temes més mundans.

Pau i bits!

Edgar Rovira

Ep, la veritat és que no m'ha

Enviat per Edgar Rovira el Dv, 12/03/2010 - 20:07

Ep, la veritat és que no m'ha motivat el llibre dle Benach, ja tenia pensat fer el post fa força temps.

En quan al Benet Maimí, trobo que aporta bastant més que altres doncs almenys té bloc (actualitzat constantment) i un perfil actiu a Linkedin. El Twitter, entenc que és una eina que demana molt més del polític i que no sempre és possible fer-lo servir bé. En tot cas, ja és un primer pas que s'hagi atrevit a obrir un perfil.

Salutacions

PD: Per cert, he canviat el nom del bloc (de fet, ho vaig anunciar aquesta setmana tot i que no ho havia portat a la pràctica) ara és clar i català "Tot és política".