Casa-pis-apartament-loft

(En el capítol anterior: La família Galceran-Ferran, obligada a marxar del pis de la plaça Fiveller/ La propietària de l'immoble els fa fora perquè fan massa soroll amb la Thermomix/ El pare de la família pateix un desmai i només aconsegueix despertar-se després d'un bufetada amb la mà plana de Bud Spencer)

Sabeu què em va passar l'altre dia? Mentre m'entretenc contant amb veu alta fins a deu milions vuit-cents mil en francès, l'Elena llegeix “Eric Castel: partit de tornada”, i els nens dormen, la porta del menjador sobre sola: és el tigre de peluig mida XL que els Reis d'Arenys van regalar a en Martí fa un parell d'anys!! Al·lucino veient que el tigre rugeix com un tigre de veritat, i tinc molta por. Se m'encara i, quan està a punt de tirar-se'm a sobre, apareix en Martí en pijama per la porta i, sense que li tremoli el pols, el liquida amb dos trets precisosguiópreciosos al cap. Per l'assessinatguiósalvació del pare, en Martí utilitza una escopeta de joguinaguióquincalla que vaig comprar-li a can Patuel un dia que plorava moltguiómassa i no sabia com calmar-lo. Però aquest no és el tema.

El tema és que no tenim casa i estem tristos. Surt fum del meu cap: que si haurem d'emigrar a Andorra i aprendre el portuguès, que si podríem viure camuflats en un traster i fer hores extres revenent mocadors de paper usats, que si intentem tenir un altre fill perquè així serem família nombrosa i rebrem ajuts... Al final se m'encén la bombeta: per què renunciar a viure com uns maharajàs? La història és:

Zéro) Pensem en positiu, que ara es porta molt.
Un) Detectem una casa que ens agrada.
Deux) Demanem deu dies de prova perquè no sabem si és la casa dels nostres somnis.
Trois) Al cap dels deu dies marxem dient que no ens fa el pes.
Quatre) Triem una altre casa i repetim l'operació.

En temps de crisi, el sistema funcionarà, segur. Les finques i propietaris tenen por de no vendre i estan disposats a concedir un temps de prova. I més si la persona que els ho demana té panxeta, cotxe familiar i dos fills rossets. Elena/Pau/Martí/Xevi fem la llista de les trenta-sis cases que anirem a viure des d'ara i durant tot un any sencer. Estem il·lusionats:

Un) Casa amb jardí davanter i traser al passeig dels Anglesos de Caldes d'Estrac.
Deux) Loft de 200 metres quadrats al barri de l'Havana de Mataró amb pati a l'altura de menjador.
Trois) Casa blanca amb finestres grans en un penyassegat del Cap de Creus.
Quatre) Apartament amb parquet i cuina amb taula al mig, a la plaça del Sol de Gràcia
Cinq) Pis amb sostres alts i habitacions plenes de sants a la plaça Major de Vic.
Sis) Casa sense cortines al canal Herengracht d'Amsterdam, amb quatre bicicletes a la porta.
Sept) Casa de pedra al call jueu de Girona amb estanteries plenes de llibres fàcils.
Huit) Casa amb llar de foc a Josa de Cadí amb vistes al Pedra.

….....

1 comentari

Comentaris

Guillem Pera

Ei, espero que en una

Enviat per Guillem Pera el Dm, 16/03/2010 - 11:01

Ei,

espero que en una demostració de memòria i bona organització siguis capaç de no repetir cap de les cases...

Has pensat quant pujarà l'IBI de tot això? I donar d'alta i de baixa el gas, la llum i l'aigua?

No et sortiria més a compte buscar-te feina de director al Palau de la Música? (en el CV pots posar que el teu fill gran va a una Escola de Música, que a tu t'agrada tocar la gaita, i que de petit et sabies el Virolai).