Andròmines del segle passat

L'Àlex m'acaba de passar algunes fotos de les èpoques analògiques de Ràdio Arenys. Apart dels personatges que les protagonitzem hi ha una pila d'artilugis i andròmines tecnològiques que van ser una gran innovació (bé, aquesta paraula no es feia servir aleshores...) i que els hi vàrem treure molt de suc.

Aquests dies hi ha un intens :-) debat sobre els microfons de l'estudi 3 de Ràdio Arenys i he pensat que així, sense saber massa de tema tècnic hi poso cullerada. I gràcies a l'Àlex per guardar-nos i compartir la memòria història.

PS: No comento les fotos, així no descobreixo la sopresa, però cliqueu al damunt i us apareix una galeria. La primera és a l'estudi 1 (o l'estudi-del-darrera) amb en Coragre i una(a) Revox, dues peces clau (en Coragre i la Revox) de les emissions d'inicis dels 90.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

estudi3

Gran troballa

Enviat per estudi3 el Dij, 25/03/2010 - 19:45

aquestes fotos. Jo recordo la Ràdio del Mercat per l'activitat que hi feiem els del Cassà amb en Quim Mateu i ja més cap a finals dels 90 o provablement deuria ser ja cap al 2000 d'anar a la tertúlia amb la Marta del Castillo. Ja aleshores parlavem del transit i l'aparcament a la Riera, no han canviat gaire els temes de conversa. Si que han canviat les andròmines amb les que fem ràdio. Si ara ens treiessin totes les "joguines" que tenim, uffff....
Quan miro el passat de Ràdio Arenys no em queda més remei que admirar profundament a tots aquells valents que us aventurar a construir una emissora des del no res. Crec que fruït de l'esforç de totes aquelles persones, Arenys de Mar pot gaudir avui dia d'una emissora viva i plena de futur.

Josep Bayo

Mariarosa

Pesaven....

Enviat per Mariarosa el Dv, 26/03/2010 - 10:07

I com pesaven els Revox, mare meva!

j o a n

I quantes andromines ...

Enviat per j o a n el Ds, 24/04/2010 - 03:07

Uf... quant veig aquestes fotografies, quin munt d'imatges i sensacions que em retornen.

D'andròmines del segle passat n'hem venen unes quantes al cap. La cartutxera que servia per reproduir els anuncis, les platines de cassets, els Thecnics que varen substituir els plats de la marca Lenco que estaven encastats a la taula de fusta del costat de la finestra, la taula de control de la marca Sinmarc fabricada a Barcelona que crec que va substituir una taula de control amb els controls de volum rodons. La que també era una bona andròmina era la unitat mòbil tan per les seves dimensions com per tot l'equipament que calia portar, l'emissor, cables, s'antena, els micròfons, taula de so... i en moltes ocasions la unitat mòbil sortia a coll de dos tècnics i tot xino xano cap al destí de la transmissió. I la que recordo amb mes efecte es la que varem construir amb quatre components electrònics i molta imaginació, el sistema automàtic d'interconnexió dels estudis. Ens uns inicis es necessitaven dos tècnics per passar l'emissió dels programes de ràdio d'un estudi a l'altre, des de que varem fabricar aquest aparell un sol tècnic podia portat a terme aquest maniobra.

I de fet vivíem l'adquisició de cada un d'aquest aparells com un gran avenç de la tecnologia.

Joan Danés.