Esclat de primavera

Un passeig arran de mar, aquest diumenge, ens va confirmar que la primavera estava esclatant i que ja fa el canvi cap aquells dies més temperats que m'agraden, sigui a la primavera o a la tardor. Pel camí d'en Vicenç varem fer un tros cap a Caldes i varem descobrir arbres i plantes de tota mena. No les varem collir però si que ens les varem endur fotografiades. Si us ve de gust podeu comentar-les.

L'apunt el podem construir a partir dels vostres comentaris i ja l'aniré retocant... (el deixo a mig fer). La biòloga arenyenca Carme Buxalleu ha documentat tota la nostra vegetació costanera (ho explicava amb aquest article d'Arenys.Org) i segur que ens podria explicar amb detall cadascuna de les plantes que hem trobat. Les plantes, pròpiament marines, són molt discretes i cal saber-les trobar. Nosaltres ens vàrem deixar emportar pels colors, més enllà de si eren pròpies de l'habitat on són.

Ens dóna la benvinguda una figuera (foto1) que sobreviu enmig de les antigues pedres de la primera escullera que va protegir la via del tren.

El camí el està vorejat per diversos arbres: ? (foto2), pins (foto3), ? (foto4)

Quan el camí s'eixampla, just abans d'arribar a l'alçada de les roques del Lluc i brota un canyissar (foto 5) i els pàmpols d'una vinya (foto 6), més flors (foto 7) i uns conillets (foto 8) que sempre els agrada desafiar la gravetat contrasten amb el blau.

A l'altre costat de la via, a les bàscules Lletjós (?), un grup d'atzavares (foto 9). Al tornar, encara en veurem una altra (foto 13), que no ens hem adonat que hi era al passar pel costat mateix de l'estació

Poc metres més enllà, al costat de mar, hi trobem una planta invasora que no és pròpia d'aquests espais (foto 10). A la penya de la platja de la musclera també n'hi ha una gran presència (potser ha vingut dels jardins de les cases de més amunt).

Ja arribem a la desembocadura del rial i hi veiem una mena de joncs (foto 11). Aquí hi trobem altres curiositats, una figura espectacular que fa un pi castigat pel vent (foto 12). N'hem trobat d'altres durant el camí, alguns que ja són morts.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

kiku font

foto 10

Enviat per kiku font el Dll, 03/05/2010 - 11:07

La foto deu és l'ungla de gat.
Una planta invasora originària de l'Àfrica del sud.
per més informació: ungla de gat
Sobretot ha estat utilitzada per aguantar terres a les penyes de les urbanitzacions i de passada no deixa créixer "la mala herba".