Amb l'educació no s'hi juga!

Aquesta tarda hem estat parlant d'educació amb la Dolors Camats, diputada al Parlament de Catalunya, i l'Assum Balliu, regidora de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, però sobretot han parlat els docents i les mares i pares. Ens hi han tocat les nou i tothom hi ha dit la seva. La frase “amb l'educació no s'hi juga!” ha estat tota l'estona projectada al fons de la sala noble del Calisay i present en totes les intervencions.

Fa una setmana varem tenir una altra sessió, més interna, amb membres de la comunitat educativa arenyenca. Hi havia representants de les ampes, mestres i altres professionals dels serveis educatius. En conjunt, aquests darrers dies hem estat parlant des de punts de vista diferents però preocupacions coincidents, amb més d'una cinquantena de persones, sobre un ampli ventall d'aspectes relacionants amb l'educació. Els debats han estat intensos i apassionats, malgrat que la sensació de colapse i desbordament és comuna.

El programa Educat1x1, que ha de fer que cada alumne tingui un ordinador portàtil propi i només treballi sobre continguts digitals, es vist amb preocupació i angoixa per pares i mares. La formació i la capacitat en l'ús de les TIC del professorat és el gran mèrit en qüestió. Un pas clarament innovador que esdevé una oportunitat plena de boires i pors.

Aquest és un dels temes, entre molts altres, que omplen de dubtes tot el sistema educatiu que comença a veure com també li arriba la retallada. No volia fer un apunt extens sinó, bàsicament agraïr a tots i totes el qui heu participat a aquestes trobades i animar a tothom a participar i a debatre activament els temes d'educació. Amb l'educació no només no s'hi juga, sinó que amb l'educació ens ho juguem tot!

#############

PS1: L'acte d'aquesta tarda, l'hem transmès en vídeo a través d'Internet. Una vintena de persones han pogut seguir-ho des de casa i també han fet les seves intervencions al debat. S'hi ha connectat gent des de Blanes, Granollers, Barcelona, El Prat... i Arenys de Munt i Arenys de Mar. Una manera de donar difusió a l'acte, que no tindria sentit que substituis els actes presencials, però que permet donar-los més ressó i difusió. Una arenyenca que tenia l'agenda personal complicada m'ho comentat com una bona opció que li ha permés seguir el debat coinciliant l'agenda familiar i esportiva.

PS2: I, per acabar, un agraïment ben especial per les qui heu fet els possibles per fer presència encara que només una estona, fos a l'inici o a la part final de l'acte del Calisay.

PS3: I encara, dir-vos que aquest procés s'enmarca en el debat programàtic que està fent ICV-EUiA, i que podeu fer les vostres aportacions, sigui de temes educatius o altres, a www.joanherrera.cat.

Afegeix un comentari nou