Dissabte 17 de Juliol, 11 a.m, 1a platja.

Fa uns anys tot era molt més fàcil, hi havia la primera platja i la tercera. La segona per generacions posteriors intrigava una mica, jo no la vaig gaudir però encara la vaig arribar a veure just on ara hi ha el Mar Esport, carregada de pedres i xarxes. Vaja tot més fàcil, ordenadetes ordinalment de ponent a llevant.

Avui m'he decidit a penjar una fotografia i volia posar un petit comentari, no aconseguia recordar el nom actual de la primera platja, potser Picòrdia... Musclera segur que no...

M'he intentat documentar i a diferents pàgines he trobat diferents noms. Platja de Ponent, Platja de la Picòrdia i finalment, per la meva alegria encara hi ha llocs que l'anomenen 1a Platja.

I jo d'això no volia escriure, el que realment volia dir, és que aquest any la 1a platja, o com es digui, està fantàstica de dilluns a diumenge, cosa que no podem dir de la platja del Cavaió (principalment per les aglomeracions del cap de setmana). El mediterrani ens ha regalat una mar fantàstica, es poden tornar a trobar cargols vius, gambetes ratllades i peixets, la sorra està neta en tot moment, i el més important és que com que hi ha poc aparcament, hi ha poca gent durant tota la setmana. Girem el cap a la dreta i trobem algun company d'escola, cap a l'esquerra hi ha la veïna de davant, al darrere la iaia d'aquella amigueta. Tot gent del barri, tot gent del poble.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Platja d'Arenys

Enviat per @oriolferran el Dg, 18/07/2010 - 19:07

Hola Fani,
justament fa uns dies en parlava amb una persona que em deia que la platja de la Picòrdia, si aquest és el nom que se li vol donar, mai podria ser en aquest indret, sinó que hauria de ser el tram del davant de l'estació... allò que algú també ha volgut dir-li la platja de l'Abadal (que corresponia a la mica de platja que feia l'espigó que protegia la desembocadura de la Riera). Fa una dècada, va haver-hi una campanya per donar nom a la 1a Platja, perquè semblava que aquest no era prou seriós això dels números... pel que tu mateixa ja has explicat. També per considerar que si es començava a comptar de ponent a llevant, la primera li pertocaria que fos la de la Musclera...

Bé, sigui com sigui... doncs resultar que Arenys, té una, dues, tres o quatre platja... abans era segons els temporals però ara pot ser segons si arriba una draga o un pla de regeneració... però el que no existeix és una platja que porti el nom de l'indret que li hauria de donar nom o que mútuament es donen nom: platja d'Arenys! O sigui que, respectant que encara és pugui referir com la Primera Platja, doncs, aquesta hauria de portar el nom de Platja d'Arenys i llestos!

I el millor del teu apunt és la foto que has publicat. Això si que és promoció del municipi. I estic completament d'acord de la relació que estableixes entre l'ús i la qualitat de la platja i els aparcaments... però tothom no té aquest criteri.

joancmartin

Platges ordinals i ordinaries

Enviat per joancmartin el Dll, 19/07/2010 - 10:33

Doncs tens raó. La 3ª està feta un fàstic. Nosaltres he fet per anar-hi tota la vida. La sorra, una mica més gruixudeta.

Anys enrrere, els dissabtés moltes més aglomeracions, i els diumenges t’ho havies de pensar. Però ara, valga’m Deu!!! L’anarquia total!! (amb els meus respectes envers als companys anarquistas). Els dos carrils amb una mateixa dirección, i ningú que s’en preocupi d’això. Únicament, això si, guinguetes (abans xiringuitos) homologades i chill-out (puej!).

I aquest any encara no ens hem trobat amb la gent de cada any (p.ex. un Sr. molt pelut que li deiem “l’osito” i altres prohomes de la vil•la).

Jo crec que és aquesta bandera blava, que fa que la gent piqui. Sort del parc natural de males herbes que hi ha muntat, que li dona un aspecte ferèstec.

Espero en candeletes les obres de modernització de la 3ª (o del Cavaió, que deu ser un cavall enorrrrme).

Però la 1ª ens queda lluny.

Gaudiu-la

Nota: En aquest comentari s'ha evitat fer servir termes socialment ofenssius (xusma, etc.)