Primers dies de setembre a la vinya de la Serp

Els gamberros que s'estimen la terra i el vi i maltracten la vinya del rial vam ruixar per última vegada abans de la verema. El raïm enguany va tard, ha verolat tard i en alguns ceps no tot el raïm dels gotims ho ha fet bé. El fred de l'hivern i les temperatures del juny hi han tingut a veure més que la nostra poca traça. Comentava en Pata que potser vam despampolar massa, tot i que els ceps amb més fulla són els que han verolat pitjor.

Les bones notícies són que aquest any els tudons i les merles s'han cruspit poc raïm. A dia d'avui tenim molta garnatxa, no rapes de garnatxa, i que tots dos raïms la garnatxa i el trepat estan de conya. Poc madurs, però en excel·lents condicions. Després de consultar els astres, l'oracle i el calendari i si la climatologia no ens juga males passades veremarem el 18 de setembre. Aquest és l'objectiu.

Ahir també vam fer festa grossa. Els habituals del bloc ja sabeu, que el maig passat vam embotellar el Sargantana 2009 després de passar-lo per la bóta. Llavors vam tornar a omplir la bóta amb el vi que ens quedava a l'inox. Des d'aleshores aquest vi que és el mateix cupatge que a la primera càrrega, però pel qual la bóta ja no és nova, ara de segón vi -també podríem dir de segon any- i per tant en rebrà una aportació més subtil. Ahir el vam tastar: net, cirera lluent, ampli, fragant,rodó, llèpol, trepadet, .... i un munt més de subjectivitats gens imparcials en serien la nota de tast. A diferència de la primera càrrega, que ens va donar el millor vi que hem fet i ens va provar que la bóta ha estat un encert, aquest segon pas per fusta ha estat més respectuós amb el vi, i d'entrada reflecteix millor el raïm, evolucionarà bé, segur. Primers dies de setembre, bones notícies.

Que el temps ens acompanyi.

Salut

Afegeix un comentari nou