L'escola Sinera la fàbrica de vida ja camina damunt la pols del rial

Avui al matí el Rial del Bareu estava de festa, la multitud de nens i nenes, pares i mares, avis i àvies davant l'escola així ho anunciava. L'escola nova de trinca fa un goig important i ens hauria d'omplir d'orgull, retards a apart. Per motius de feina d'escoles noves en conec unes quantes, i la nostra fa goig, els metres robats la rial ara són retornats al poble. Justícia poètica? No ho sé, el temps dirà.El que no entenc és perquè amb els metres quadrats que té l'escola, es nota que en tenia forces i estant ben aprofitats, les classes són petites tenint en compte la tendència d'ensenyament a emplenar les classes fins a més enllà de la ràtio legal. Això no només passa aquí, el departament ho fa arreu, prou complicat és tenir més de 28 alumnes dins una aula si a més no veuen la pissarra i estant estrets.

Inaugurar una escola és molt més que inaugurar un edifici. El que estrenem avui és una fàbrica de somnis i de futur, d'esforç i millora, i de frustracions també que de tot s'apren, en resum una fàbrica de vida.

Els nostres fills i filles tenen el privilegi de ser els primers en viure-la. fins d'aquí uns quants anys no ho sabran, potser fins que tinguin fills. Però en el futur recordarant aquesta etapa amb l'emoció que es mereix.

La pluja, Sant Roc puntual, ha beneït el moment,semblava que el rial volia sumar-se a la festa, però els petards l'han foragitat.

El que deia: un privilegi.

Salut i rials

Afegeix un comentari nou