Verema a la Cooperativa de la Serp

Anem tard però les noves tecnologies a voltes perden contrasenyes i .....
El dissabte 18 de setembre després del diluvi de divendres i que els rials bramessin tota la nit. Els déus van ser justos amb els tristos mortals i ens va permetre veremar.

Enguany la collita ha estat bona: 300 litres de moscatell, 240 kilos de garnatxa -aquest any sí-, i 800 kilos de trepat. entre 12º i 14º, i raïm en bon estat. La pansa ha patit una mica amb les pluges finals i l'atac de les vespes assasines, però només en una petita part.

El cap ens bull de projectes, perquè tenim prou litres com per jugar. La primera càrrega de la bóta possiblement per la garnatxa, i si tenim prou trepat en farem dues càrregues més. Probablement escurçarem el pas per fusta per fer les tres càrregues, o no, i una part de pansa roja només haurà tocat inox.

Tot és possible. Tindrem entre tres i quatre vins: el blanc, un negre de garnatxa, un altre de trepat, i un trepat sense fusta. Decidirem noms i dissenyarem etiquetes, art modest que es tornarà vida. Repeteixo tot és possible.

Ara toca somiar.

Acabar l'estiu amb una verema t'omple el cos d'il·lusió. Lluny de la calor i la festa, necessitem sentir de prop l'escalfor dels records de l'estiu viscut, guanyat, ja nostre. I la memòria juga amb nosaltres, barreja esmorzars i sopars, abraçades i petons salats, dinars i taules llargues, el flabiol i els picarols dels macips damunt es primer toc de les festes de Sant Martí, canelons i coca de sofrit, la 3a platja i Binimel·la, pirulins i piruletes ... Hansel i Gretel.

La verema ha estat gran, va anar gros!

Salut

Afegeix un comentari nou