Tast de vins del Correllengua 2010

Amb la tardor, els bolets, les pluges i el fred, arriba puntual el Tast de vins del Correllengua. El proper dissabte 23 a les 18 h ens trobarem a la sala Noble del Calisay, al bell mig de la riera d'Arenys de Mar per tastar les varietats autòctones catalanes que encara perduren i que han tingut la gosadia d'arribar al mercat. Dit d'una altra manera, les varietats que es comercialitzen. Perquè n'hi ha més però, o bé no es troben al mercat, o bé el seu percentatge en el cupatge dels vins és molt petit. Com cada any, el tast el portarem en David, en Pata i en Nani.

Ep! I Salvador Espriu?

Ens hem posat les piles hi hem trobat una sèrie de vins 100% monovarietals de trepat -Josep Foraster-, ull de llebre -Albet i Noya-, sumoll -Celler Altrabanda-, carinyena -Celler Clos de Noi-, samsó -Castell de Perelada-. Era conya, no hi ha samsó, ni simsó, ni cinsault. Tastarem dues carinyenes: una del Montsant i una de l'Empordà; i una garnatxa -Celler de Capçanes-. Teníem previst tastar el mandó de Can 28 del Celler Mas Candí, però està exhaurit, al celler només en tenen dins la bóta i ni les gestions urgents ni les crides desesperades han servit de res

Ep! I Salvador Espriu?

Enguany, el Correllengua està dedicat la figura de Salvador Espriu amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Dissabte comptarem amb la presència dels experts mundials en itineraris espriuencs: Ignasi Massaguer i Pep Quintana, companys de vi, de taula, de conversa i de vida. El retaule, el pati dels lilers, la pujada de la Pietat i les veus de tot Sinera ressonaran entre vi i vi. Glossaran els versos i les ratlles del poeta parlant de vins i vinyes, ceps i raïm, tot i que ja m'han dit que no són gaires. El poeta sinerenc era home frugal, poc donat als excessos. Sort que nosaltres hem donat una mica més de sortida al fruit de Bacus, altrament les poques varietats autòctones que encara ens bevem també haurien desaparegut.

Vins d'aquí amb majúscules, paraules de poeta, copes i amics. Tens algun cupatge millor pel dissabte al vespre?

Vine, hi ets convidat

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

enricp

com va anar?

Enviat per enricp el Dc, 27/10/2010 - 06:40

Viníssim,
dissabte em va ser impossible venir al correllengua ens pots fer cinc cèntims de com va anar la sessió?
fins@r@

Vinissim

Va anar gros!

Enviat per Vinissim el Ds, 30/10/2010 - 10:23

Xul·lo molt xul·lo, ens ho vam passar molt bé, n'hauríem de fer més.