Corb mari emplomallat a la Roca Grossa

La Roca Grossa és més popularment coneguda com el Far de Calella. És geològicament una estrivació de la Costa Brava(que ja comença a la Torre dels Encantats, a Arenys). Conegut per molta gent per les vistes i postes de sol, però segur molta gent potser s'ha fixat amb uns ocells negres que estan aturats a la Roca o a les parets.

Doncs bé, són els corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), espècie d'ocell marí de l'Atlàntic nord i Mediterrani. A casa nostre és comú com a nidificant a les Balears i illes Columbrets, i més escàs a la Costa Brava.

A la Roca Grossa arriben a finals d'estiu una vuitantena d'exemplars i muden la ploma. Desaparèixen a pricipis de Novembre. Els exemplars de la Roca Grossa provenen de de Menorca, tal com indica la lectura d'anelles a distància (fins el moment dues anelles llegides a la Roca Grossa, les úniques llegides a Catalunya fins a dia d'avui), i segurament i retornaran per fer la posta ja a principis de febrer.

Tot i que a la Roca Grossa és produeix una de les més grans concentracions d'aquesta espècie a Catalunya, no té cap mena de protecció, una llàstima que hem de fer que canvïi.

Durant l'hivern el seu parent més gran el corb marí gros (Phalacrocorax carbo) també es pot veure a la Roca Grossa

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Nani

Roca Grossa

Enviat per Nani el Dg, 21/11/2010 - 09:01

Tinc a la retina la imatge de les ales obertes del corb marí retallades a contrallum amb el sol ixent de matí tot conduint cap a Calella, un dia sí i un altre també. La meva au fènix particular. Hi ha coses que no et canses mai de veure.