MSC Beryl

Els vaixells que veig, entrar i sortir, del Port de Barcelona, són un dels temes que volia incloure al meu "quadern de bitàcola". Apunts de la meva navegació diària.

Tinc l'oportunitat de començar les ressenyes nàutiques amb l'arribada al Port del portacontenidors més grans que hi ha entrat mai. El MSC Beryl és molt nou i, ara mateix, és el setè portacontenidors més gran del món i el més gran que navega per la Mediterrània. Els altres només arriben a Algesires i no arriben entrar a les nostres aigües.

És espectacular, immens, i a partir d'ara el veurem sovint al Port de Barcelona. Amb 13.000 TEUs de capacitat, aquest cap de setmana, ha mogut 2200 contenidors, 700 d'entrada i 1500 de sortida. Té una eslora de 366 metres i pesa unes 158.000 tones. La seva coberta és tan gran com tres camps i mig de futbol.

Potser heu vist la notícia i la fotografia a les pàgines salmó de La Vanguardia, que avui en parla. Segur que us sorprendrà saber que aquests vaixells porten una tripulació que no supera la dotzena de persones.

Afegeix un comentari nou