Un fill és un fill

Sabeu què em va passar l'altra dia? Sóc al cotxe i sóna el mòbil: es la mestra d'en Pau, el meu fill de sis anys: “Ha passat una cosa molt greu”, m'avança. Deu minuts després sóc a l'escola i m'expliquen la catàstrofe: en Pau ha fet servir unes tisores grogues minúscules per fer talls als braços i les cames del conserge. El vestíbul és ple de sang i de llàgrimes. “Per què ho has fet?”, li pregunto. “Per què si”, em contesta. El resultat: sis mesos expulsat del col.legi i visita obligatòria al psiquiatre els dilluns, dimecres i divendres.

És aleshores quan obro els ulls: en Pau no és el fill que jo m'imaginava tenir. Dos dies després s'escapa de casa (de nit) per fer explotar una llauna de benzina (amb un petard gegant a dintre) a la seu del PP a Mataró; al cap d'una setmana l'enganxo a la seva habitació apunt de tallar els mugrons d'una nena de la seva classe; posteriorment, em roba tots els discos de vinil que col.lecciono d'en Tomeu Penya i els ven per quatre duros a un traficant de coca; l'endemà s'en va amb cara de paranoïc a la perruqueria AKA: lliga a tots els treballadors a les cadires i, un per un, els talla el serrell recte, a l'estil de la casa; quan arriba a casa pispa el mòbil de l'Elena i es passa tres hores trucant als seus companys d'escola per anunciar-los, cridant com un histèric, que els reis són els pares, que el caga tió és una merda de tronc mort i que el Papa Noel és l'avi del Barça disfressat d'ambulància.

Per què?
És per què de petit el vam portar massa hores a la guarderia?
És per què un dia que no tenia gana li vaig endollar una poma triturada per la boca?
És per què una nit el vam deixar sol a casa i l'Elena i jo ens em vam anar al cine?
És per què vam decidir que anés a una escola de hippys descorganitzats que van descalç i toquen la guitarra?
És per què durant un Barça-Albacete no li vaig canviar el bolquer amb la tova a dintre fins que es va acabar el partit?
Per què és així aquest nano?
Per què?

Són les onze de la nit i entro a la seva habitació: en Pau dorm. Me'l miro i penso que, a pesar de tot el que ha fet o pugui fer, l'estimo i l'estimaré sempre. “T'estimo”, li dic en veu baixa. “Jo també, pare”, em respon.

4 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

Tendre i maco!!! Lo de

Enviat per Esperanceta el Dv, 10/12/2010 - 00:46

Tendre i maco!!! Lo de l'escola de hippys jo tb m'ho pregunto a vegades si no la cagarem!!! Però acabo veient lo feliç que va i com li agrada jugar amb els seus amics de l'escola... I bé sigui com sigui sempre els estimarem a aquests marrecs que ens ensenyen a fer de pares!

ISOP

XCII Els dos gossos

Enviat per ISOP el Dv, 10/12/2010 - 11:20

Un home tenia dos gossos; a l'un li va ensenyar de caçar, i a l'altre el va fer guardià de la casa. Vet aquí que, quan el gos caçador sortia a caçar i atrapava una peça, l'home en donava també una part a l'alte gos. I el gos caçador, descontent, va fer reprotxes al seu company, perquè, mentre ell sortia fora de casa i no parava d'afanyar-se, l'altre, sense fer res, s'aprofitava dels seus esforços. El gos guardià li va respondre: "I bé, no me'n facis retret a mi; retreu-ho al nostre amo, que no m'ha ensenyat de trescar, sinó de viure de l'esforç dels altres".
Tampoc els nois ganduls no són mereixedors de blasme si els seus pares els crien així

Guillem Pera

Collons amb en Pau! I això

Enviat per Guillem Pera el Dv, 10/12/2010 - 14:30

Collons amb en Pau! I això que en Martí fa cara de ser més "dolent"! Tu espera't 8-10 anys i a veure quina una ens preparen els nostres adolescents, he, he.

Anècdota: l'altre dia un amic va trobar la seva filla de 14 anys al llit cardant amb un noi. El pare li diu "Què fots?!!" i la nena li contesta "Collons, papa, que no és la primera vegada!!"

Salut!

Guillem Pera

Collons amb en Pau! I això

Enviat per Guillem Pera el Dv, 10/12/2010 - 14:31

Collons amb en Pau! I això que en Martí fa cara de ser més "dolent"! Tu espera't 8-10 anys i a veure quina una ens preparen els nostres adolescents, he, he.

Anècdota: l'altre dia un amic va trobar la seva filla de 14 anys al llit cardant amb un noi. El pare li diu "Què fots?!!" i la nena li contesta "Collons, papa, que no és la primera vegada!!"

Salut!