Adéu, Riera!

Diumenge passat vàrem gaudir d'uns moments difícils de definir. Una barreja de sensacions i sentiments. Havien acabat els Tres Tombs i la gent es va anar escampant entre la Fira de la Plaça i les obligacions pròpies del diumenge. La Riera seguia tallada als cotxes i la gent l'ocupava tranquil·lament, només movent-se per deixar passar una tartana o un parell de cavalls. La imatge, virada a sépia, podia ser d'un segle enrera.

No se sentia cap remor de motors, ni botzines. Només les converses més properes i algun crit de la mainada. Estàvem gaudit d'un moment insòlit a la Riera d'Arenys de Munt. Mentre els grans la feiem petar, sense massa presa, la canalla va a descobrint la sorra que habitualment els hi és inaccessible sota els cotxes aparcats.

L'obra de canalització i cobriment de la Riera d'Arenys Munt començarà ben aviat. Hi ha noves propostes i idees per aconseguir recuperar l'espai pels vianants però la Riera de sorra, l'areny que dóna nom al poble, té els dies comptats. Hi ha voluntat de que la nova ordenació sigui en benefici de les persones i no dels cotxes, però difícilment serà la mateixa Riera.

Mentre gaudíem d'aquests moments era conscient d'aquest comiat. No teniem cap pressa per marxar intentant aprofitar fins l'últim segon. Vaig voler fet una foto a la Jana, remenant la sorra, perque pugui recordar com era i que pugui veure i dir que, davant de casa els avis, havia jugat a fer cocous al mig de la Riera.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Enricpera

L’home és l’únic

Enviat per Enricpera el Ds, 27/01/2007 - 11:53

L’home és l’únic animal que s’entrebanca dos cops amb la mateixa pedra. No l’aprendrem mai? Fa uns anys els de mar fèiem el primer error, ara els de munt se’ns hi afegeixen . Algú em pot dir que hi hem guanyat? Els cotxes eren el problema d’aquella riera i els cotxes són el problema de la riera actual.

Quan he vist la fotografia de la Jana jugant a la sorra de la riera he recordat tot el que nosaltres hi havíem fet quan érem petits: les fogueres de Sant Joan, partits de futbol, circuits de bicicletes, “corridas” de cabres... i moltes altres coses que ara són impossibles de realitzar. Ens ha servit aquesta gran obra per guanyar qualitat de vida? Jo crec que no.
A mi ja m’estava bé la riera de quan érem petits.

Enric Pera

dènia

cocous, cocous!

Enviat per dènia el Dll, 29/01/2007 - 22:20

colegui,

què fan la Mica i en Pat?

per casa diuen que els desallotjaran en breu! Tota la vida vivint davant de casa els teus avis, i ara diuen que són okupes.

ai, carai!

emprenyat

Benvolgut Oriol, qui ha

Enviat per emprenyat el Dc, 07/02/2007 - 12:47

Benvolgut Oriol,

qui ha donat l'ordre definitiva d'execució de l Riera ha estat ni més ni menys que IC-V. T'ho explicaria l'exconseller de medi ambient Salvador Milà (IC-V) que, per cert, és l'advocat de l'Ajuntament d'Arenys de Munt (governat per AM2000-ICV-CiU-trànsfuga). L'obra de soterrament comença sense que s'hagin resolt els contenciosos judicials que hi pesen. La premisa política és "tirem endavant a qualsevol preu, i si resolen judicialment que l'obra és il·legal, optarem per els fets consumats", i el discurs és rebre el conteciós com "un intent desafortunat i antidemocràtic de la plataforma per judicialitzar la política". Acollonant. És a dir, utilitzes els elements que et dóna l'estat de dret per lluitar -per no caure en altres lluites més apassionades- i resulta que estàs judicialitzant la política. Realment, més val que legalitzin les drogues i almenys entendré alguna cosa. Entretant, si no van col·locats -o els han promès que els col·locaran, que també pot ser- no entenc res.
T'animo a que moguis fils a IC-V perquè aturin aquesta nova barrabassada i agressió al patrimoni. I així la Jana i el meu fill podràn seguir fent cocous a la Riera -i veient a baixar rierades, no ho neguem tampoc-.
Apala, apel·lo a la teva coherència i consciència.