Embotellament Sargantana 2009 i tast Pansa Roja 2010

"Remor 2010" la remor, el soroll del vi fermentant al dipòsit és una festa, la festa del vi.

Fa uns quants dies a la Cooperativa del Rial els gamberros que maltractem la vinya i estimem el vi vam fer feina de la bona. Vam desafiar el fred i el sol ens va somriure. Un grup va maltractar la vinya amb poda inclosa, i l'altre el vi.

Poda curta a la vinya negra, casi salvatge, que sinó més que ceps tenim palmeres, i aleshores el raïm surt com surt.

Al celler feines maques: embotellament del Sargantana 2009 (90% pansa roja, 10% garnatxa) la segona càrrega de la bóta, omplir-la amb el Remor 2010 (70% garnatxa, 30% pansa roja) i tast del trepat-pansa roja 2010 directe de l'inox.

La segona bóta del Sarganta ha passat molt temps en fusta, gairebé 8 mesos, necessitàvem que els vins del 2010 fessin la malolàctica abans de posar-los a la bóta. El vi ha aguantat perfectament el pas per fusta i ahir tot i els trasvassaments i l'embotellat es mostrava esplèndid, ple i acabat en color i gust. Ara toca xal·lar-lo.

El Remor 2010 és el cupatge que estrenarem aquest any, la nostra aposta i la nostre promesa.

I el trepat 2010 de l'ínox és manifestava com el que és un trepat jove 100%:lluminós, cítric, golós i sorprenent. D'aquí un parell de mesos o tres serà en ell qui li tocarà visitar la bóta, i encara ens en quedarà per una tercera càrrega. Anem forts, molt forts.

La resta va ser festa: dinar de recapte, vins i brindis, cafés i i aigua beneïda de Reigada d'en Jaume. Deixeu-me que us digui un secret a cau d'orella: l'any que ve nosaltres també benirem aigua, eau de vie, joia de vivre.

Les nostres filles i els nostres fills van ser a tot arreu, les ampolles buides eren d'ells i les seves mans les emplenaven. Van jugar a ser Herois, que dic eren, són i seran els nostres Herois.

"We can be heroes/ Just for one day/I..."

Salut

Afegeix un comentari nou