L'Escola Sinera remullada

La una i deu del migdia. Una petita treva després d'un matí més que remullat. El rial precipitant-se cap a la platja, ample d'aigua de vorera a vorera i en algun lloc per sobre la vorera. Sirenes de policia a intervals regulars.

Truquen a la porta i apareix la meva filla plorant sense consol.

-Els de religió, mama els de religió!!!-Diu ella sense parar de somicar.

En aquell instant em pregunto que tindrà a veure la religió catòlica en el disgust gegant de la meva filla. Continua plovent, ara més suaument.

-Però que t'han fet aquests de religió?- Pregunto

-Han estat els primers, mama!!! Els primers!!!- Diu

-???????????????????- Penso

-Que?- Dic

-Ho han vist!!! La pluja, l'aigua!!!. L'aigua que entrava a les classes!!!

-Els hi hauran explicat el diluvi?? Torno a pensar.

Torna a ploure fort, el pare i jo ens mirem. La Clara para de plorar i ens explica que l'escola s'ha inundat, que han hagut de pujar-se a sobre de les taules per no mullar-se els peus, que la seva classe està situada al pis de dalt i hi ha entrat un munt d'aigua, que ens imaginem com estaran les classes de sota, que els patis son piscines, que de la penya en baixa fang, que ja no hi podrà tornar per la tarda, que ja no hi ha els cubells per jugar a la sorra,que vol tornar a l'antiga escola...

En tres minuts ens fa un petit relat de tota la petita tragèdia que als seus ulls li ha tocat viure.

La por, augmentada per les imatges d'aigua en el seu estat més malèvol que em vist durant aquesta setmana, li ha fet pensar que el pitjor encara estava per venir.

A casa la pau i la gana li torna al cos. La por marxa amb la pluja, de moment.

I jo em pregunto... Com pot ser que una escola que no arribi a l'any s'inundi?

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

xavi salbanyà

el foc te aturador que l'aigua no

Enviat per xavi salbanyà el Dm, 15/03/2011 - 15:27

Fani,
es normal que passi en una obra nova i en un lloc que tot just amb l'escola arriba la civilització.

Pensa que no fa tant eren hortes i descampats, l'aigua s'engolia i s'empapava a la terra, ara amb el formigor cal veure el comportament que te tota l'aigua caiguda.

A partir d'avui cal fer modificacions i reconduir les aigues i a les properes plujes d'aquesta magnitud es possible que hi hagi alguna que altre inundació i caldrà seguir fent modificacions, fins que arribarà un dia que plaurà com avui i no s'inundarà.

isabel

Magnífic!

Enviat per isabel el Dm, 15/03/2011 - 16:22

Hola!

Magnífic el relat i sublim la resposta!

De fet Xavi quan et compres un pis nou, per exemple, has d'esperar a les primeres pluges perquè de vegades surten filtracions i cal arreglar-les. Quan he sabut el que ha passat a l'escola m'ha preocupat més la penya de darrera que l'aigua :-(

Una abraçada a tots dos i un petonet a la peque!

Isabel

barrinaire

la mina dels frares- la vella

Enviat per barrinaire el Dm, 15/03/2011 - 19:37

L'esfondrament de la mina dels frares en el rial del bareu una mica mes amunt del camí de ronda ha provocat que tota l'aigua que baixava en aquest punt es filtres i surtis pel final de la mina situada al paraiso.
es per aquest motiu i degut a la troba d'aigua que ha caigut en un moment que l'escola sinera s'ha inundat i que el carrer olivar baixes aigua com mai

podeu veure les fotos en el meu Facebook