Els caps de llista (II): Ramon Vinyes

El proper 22 de maig, Ramon Vinyes torna a ser el cap de llista dels socialistes al nostre municipi. Vinyes aspira a repetir com a alcalde. Hi ha qui pensa que ho aconseguirà i hi ha qui no ho veu tan clar. A favor seu té la inèrcia de l'alcaldia, el fenomen pel qual exercir un càrrec genera la imatge necessària per poder tornar-lo a exercir, mentre que els partits de l'oposició prou feina tenen a vegades a abandonar aquell fred espai.

Si mirem les dades en vots absoluts, però, veurem que des dels 2,161 vots que van obtenir el 1995 i que no van ser suficients per mantenir-se al govern davant dels 2,763 de Miquel Rubirola, els socialistes no han parat de perdre suports: 1.690 vots el 1999, 1.509 l'any 2003 i 1.351 l'any 2007. A aquesta davallada, cal sumar-hi el possible efecte de contagi que puguin patir arran de la clatellada del 28 de novembre passat. Recordem que aquell dia només 895 persones van votar PSC-PSOE.

Amb aquestes dades a la mà, Ramon Vinyes no ho té gens fàcil per capgirar la pèssima tendència a la qual el condemnen les sigles que vol representar. I tampoc sé veure que hagi pres les mesures necessàries. Als socialistes hi ha una tensió interna desorbitada entre les famoses dues ànimes i no sembla que Ramon Vinyes se n'hagi adonat. El partit perd un independent com Xavier Febrer, manté en les primeres posicions una regidora de l'escola Carme Chacon com és Lorena Estrada i, sorprenentment, recupera l'exalcalde Santi Fontbona.

La incorporació de Fontbona com a número dos resulta sorprenent per diverses raons. En primer lloc, perquè transmet un missatge molt clar de dificultats de renovació. Sembla que els socialistes no trobin gent per anar a llistes i que hagin de recuperar noms que ja havíem donat per desapareguts de la política municipal. En segon lloc, perquè no és habitual recuperar un exalcalde però posar-lo de número dos. Quan es fan aquestes operacions, els exalcaldes solen tancar llistes a manera de suport simbòlic. I finalment, perquè sentint Fontbona a les tertúlies del “Tot alhora” de Ràdio Arenys feia l'efecte que ell ja estava per damunt de la política municipal, amb la qual cosa aquest aterratge sembla més un aterratge d'emergència que no pas de plaer.

Vinyes, doncs, podria ser novament un bon alcalde? Ja ho veurem, però les dificultats per formar un equip són més que evidents, tant si és culpa seva com si és culpa del partit. I si hem de fer cas de certs debats que darrerament hi ha hagut a la llista Arenyautes, haurà d'explicar-se doblement: davant de l'electorat general de la vila i davant d'exmilitants rebotats, descontents i que treuen fum pels queixals com l'exregidor Tomàs Salazar. Això, sense oblidar la querella contra Vilaweb pel cas Vilaró que els socialistes de Barcelona s'entesten a mantenir contra tot i tothom, inclòs un ple en què es van quedar sols. I malgrat tot, no baixen del burro. Quina cara hi deu fer Ramon Vinyes si algun dia es troba Assumpció Maresma pel carrer? O, com diria Raquel Querol, això no toca perquè són coses de Barcelona? Quo vadis, PSC? No badis, Ramon Vinyes!

PS: Després del darrer apunt d'en Pep Quintana, no puc sinó dedicar-li aquest amb una cordial i calorosa salutació.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Ferran

La millor de les opcions

Enviat per Ferran el Dm, 05/04/2011 - 17:44

El candidat del PSC crec que és la milor opció per aquest poble.

Si mirem les altres opcions que presenten els altres partits, fa por pensar que persones com Estanis o J.Pera puguin estar com a caps de la gestió de la nostra vila. El primer, tal i com vas dir tu mateix, l'hem vist en plens més preocupat pel Barça que per la Vila, com a exregidor de cultura, les entitats van quedar descontentes i la seva manera de fer, millor no parlar després de saber con està intentant guanyar vots.

El candidat d'ERC ha fet una gestió com a regidor d'urbanisme força millorable, quan han sorgit els problemes amb les empreses constructores que han fet fallida, ell ha desaparegut del mapa, deixant la feina bruta a Ramon Vinyes i com a regidor de seguretat...

En anteriors escrits deies: "Per això crec que una bona llista de cara al 22 de maig serà aquella que presenti un bon equilibri entre la renovació i l'experiència. L'equip polític que governi Arenys de Mar el proper mandat hauria de tenir al capdavant algú amb un bon coneixement de la casa. I a les primeres posicions..."

La llista de RV compleix tot això: experiència i gent nova. No sé d'on treus que ha tingut problemes per fer la llista, però en fi...

Les primeres posicions de la llista son una combinació d'experiència en diferents àmbits dins de l'administració pública tant local com comarcal (Alcaldes, regidors, Secretari General Maresme), gent amb formació en diferents terrenys, gent nova amb un munt d'idees, energies i ganes de treballar. En l'actual situació ecònomica cal gent que sàpiga a quina porta ha de trucar des del primer dia, no podem esperar a gent inexperta aterri i desprès busqui, decideixi i faci.

El tripartit de Montilla ha quedat clar que no ha estat plat de bon gust pels votants d'Arenys, però presentar-se sota unes sigles com el PSC és molt més: formar part d'un partit amb una bona infraestructura, un equip de gent preparada i a l'última per donar suport i orientació, quan calgui, a les seves diferents agrupacions locals.

Jo vull un alcalde responsable, jo vull un alcalde amb experiència, jo vull un alcalde que es preocupi per mi i pels meus veïns, jo vull un alcalde que sigui el cap d'un bon equip, jo vull un alcalde amb 2 dits de front, jo vull un alcalde que no jugui brut, jo vull un alcalde socialista, jo vull a Ramon Vinyes com alcalde.

Una abraçada Xavier.

Ferran.

Rafa

Ups, quina poca memòria que tenim

Enviat per Rafa el Dij, 07/04/2011 - 01:25

Es tard i estic cansat però aquesta publicitat de pre-pre-campanya m'ha fet aguantar uns minuts més davant de la pantalla del meu ordinador.

El que ha fet el Sr. Viñes durant els últims 4 anys ha estat ser un submís del desitjos i estirabots del Sr. Pera i del Sr. Soler, i no ens deixéssim el Sr. Ponsarnau.

Per tal de no perdre la poltrona a 'tragat' amb tot i ara que ja estem en pre-campanya comença a parlar malament d'ells i fer atacs en públic, això se'n diu HIPOCRESIA.

Que vols dir amb un alcalde responsable? aquell que tot i veient que els del voltant estan fent les coses malament i deixant de banda a la ciutadania 'traga' i mira cap un altre lloc.

Que vols dir un alcalde amb experiència? la experiència està molt sobrevalorada, i fa 4 anys quan el Sr. Viñes era novell que en pensaves aleshores?

Que vols dir que es preocupi per mi i els meus veïns? llavors entenc que deus ser d'aquell sector d'Arenys, intocable pels socialistes, on no hi ha zona blava, no hi ha recollida selectiva de brossa,....

Que vols dir que sigui el cap d'un bon equip?Un equip de govern està format per tots els regidors de l'ajuntament, disculpa el meu atreviment però en aquest 4 anys el que hi ha hagut han estat 3 equips, cada un d'ells a la seva.

Que vols dir un alcalde que no jugui brut?Per mi jugar brut es dir una cosa i fer un altre, sort hem tingut que no hi ha diners a la Gene, si no aquest govern s'hagués carregat la 3 platja amb l'excusa, cara a la galeria, de una regeneració medioambiental, i després el Sr. Viñes a petit comitè anava dient que lo de les plantetes era una segona fase i que segurament no es faria mai.

Com sempre no es més cec el que no hi veu si no el que no hi vol veure, en aquestes eleccions hi hauran sorpreses i aquells que estan acostumats a manar, i per això creuen que son els únics que poden manar, possiblement s'hagin de mirar els braus des de la barrera.

Regeneració política JA!!!!

Ferran

Alcalde responsable, és

Enviat per Ferran el Dc, 13/04/2011 - 09:07

Alcalde responsable, és aquell que està fins les tantes preocupant-se per el poble. Que apaga focs quan altres no ho fan i ho haurien de fer. Que quan necessiten d'ell està. Tots poden dir el mateix?

Al 1999 va iniciar la seva tasca de treballar pel poble com a regidor. 12 anys... És no tenir experiència? Més d'un candidat que es presenta ja li agradaria saber a quines portes ha de trucar.

Recollida selectiva? però si diuen els de ERC que és un èxit... No parlàvem de territoris socialistes?

RV té una llista on hi ha gent amb experiència, jove, amb idees, amb empenta, responsables... i ell és el primer que té la formació pertinent. A ell això de: "això no ho sé, però a les meves llistes tinc gent que sí" em sembla... patètic. Almenys si et presentes com a nº1, saber on estar la Platja del Cavaió. Digo yo.

Un candidat ha de sortir per la seva manera de treballar, per com és, per els seus projectes... estic fart d'escoltar pel poble conjugar els verbs: "amenaçar" o "comprar" i que sempre el subjecte sigui el mateix.

JO vull un alcalde treballador, que s'estimi el poble i que tingui com a únic objectiu la millora d'Arenys, l'impuls d'Arenys; jo no vull un alcalde que dona una imatge pèssima en plens, que demostra que ni el seu propi negoci familiar compleix les normes, jo no vull alcalde que sigui la titella d'uns altres, jo no vull un alcalde de dretes. Està demostrat que el poble quan ha tirat a la dreta, hem fet un pas enrera.