Embotellament Vidriol 2010 i Remor 2010 a la Cooperativa de la Serp

Ahir diumenge tocaven tasques de celler. Embotellàvem el blanc de moscatell, el Vidriol -rèptil peculiar, que habita els rials arenyencs, ho dic sense literatura ni mitològia, és una casi serp que existeix de veritat-. I també hem embotellat la meitat de la pansa roja/trepat 2010 que no ha passat per bóta, l'altre meitat la guardem per envellir-la en fusta quan haguem embotelllat la garnatxa de la bóta.

El Vidriol 2010 és un vi molt fresc, un punt gras, que tot i que no té la dolçor de la collita anterior, tampoc ens presenta d'entrada aquelles olors de reducció i fermentacions dubtoses. Tenim un munt d'ampolles, totes apilonades feien molt goig, algun cooperativista les comparava amb lingots d'or, es veu que un recent passeig per Wall Street l'havia trastocat un mica.

El Remor 2010 és al meu parer el millor vi que fins aquest moment ha sortit del nostre celler. Remor és el soroll de la festa del vi i el soroll que fa el most al dipòsit quan fermenta amb la pellofa.

Remor 2010: Color cirera, capa baixa, lluent com sol; al nas fruita vermella, potser gerds i les notes cítriques de la pansa roja; en boca expressa la seva suavitat amb un taní rodó i vellutat. Ras i curt: un vi de pagès de l'hòstia.

A més en tenim tant que en posarem a la venta, quan sabem on us ho dic tot d'una.

Ara escolta la Remor del Vidriol quan omples la copa, clava el nas, olora fort, xarrupa llarg i deleix-te.

Salut

Afegeix un comentari nou