Els caps de llista (V): Belén Quintero

Ni Camps, ni Herce ni Zaragoza. Els noms que aquests darrers anys hem associat al PP d'Arenys de Mar també han donat pas a noves cares i el màxim exponent d'això és Belén Quintero, la nova cap de llista de la formació. Si al darrer apunt i a propòsit d'ICV parlàvem d'un electorat fidel i estable, sembla que això mateix és aplicable al PP, que sempre ha estat entre els 388 vots que van obtenir el 1979 i els 719 que van treure el 1999. Des d'aleshores, el partit ha iniciat una tendència a la baixa que ha coincidit amb els pitjors anys de l'aznarisme, al qual Catalunya en general ha estat força sensible: dels esmentats 719 vots del 99 van passar a 655 el 2003 i als 452 el 2007. Això vol dir que Quintero haurà d'assumir el relleu amb un panorama galdós i desesperançat? Doncs diria que no.

Hem de tenir en compte, d'entrada, que al 2007 hi va haver 110 vots que van anar a parar a Ciutadans i que es van perdre inútilment. Tot i que el transvasament no és immediat, la connexió ideològica entre aquestes dues formacions és força clara i això fa pensar que si Ciutadans no presenta candidatura aquest cop els vots podrien anar a parar a Quintero i companyia. De fet, però, no és aquesta la principal font d'esperances de la cap de llista, sinó la tendència que es va observar ja el 28N passat a les eleccions al Parlament de Catalunya i la que apunten totes les enquestes de cara a les eleccions espanyoles de 2012. Hi ha una sèrie de vots que es belluguen en clau espanyola i que van fluctuant entre PP i PSOE i tot fa pensar que ara mateix el transvasament afavoreix els primers.

Resulta difícil preveure, doncs, si els nous votants identificaran Quintero amb la cara de la renovació i del futur o si els votants d'Arenys de tota la vida es revelaran com autèntics nostàlgics d'Herce, però és difícil que la candidata es quedi fora de l'ajuntament i jo no descartaria que hi arribés acompanyada.

No puc acabar aquest apunt, però, sense fer referència al que sembla que és l'eslògan de campanya de Quintero: “Pots confiar!” Com deia algú l'altre dia en una piulada al twitter, “tothom s'hi atreveix, amb els febles” I és que, efectivament, cada dia més persones s'atreveixen a prescindir dels pronoms febles i a deixar així de despullada una frase que hauria de ser “Pots confiar-hi!” Rematava la jugada un altre piulador, Ramon Torrents, que ho comparava amb la diferència entre dir “Pots comptar-hi”, que també seria un eslògan per generar confiança, o “Pots comptar!”, que és allò que diem per rebaixar la importància d'una cosa. De manera que és millor que no recordem a Quintero la importància de fer bé les coses també en matèria de comunicació, perquè ens arrisquem que ens etzibi “Pots comptar!” i no sabrem si es compromet a esmenar l'errada o si ens està engegant.

Afegeix un comentari nou