Llicència els he donat jo i molta més se'n poden prendre

Al darrer apunt em referia a la necessitat d'impulsar entre tots un canvi d'hegemonia a les esquerres d'aquest país que passa per prescindir del PSOE-C i estructurar un centreesquerra independentista capaç de ser alternativa a CiU. Han passat poc més de vint-i-quatre hores i ja tenim una nova mostra de l'absurda submissió dels socialistes catalans al PSOE. Un cop més han fet evident que posen el PSOE per davant de Catalunya, de TOTA Catalunya, fins i tot de les persones que els voten. L'actitud dels socialistes clama al cel i em recorda cada cop més aquella estrofa dels Segadors (versió "Catalunya Comtat Gran", tal com la cantava en Rafel Subirachs). Tot i que s'acosta el juny, ara no sortirem amb la falç al puny per acabar amb el mal govern, però sí em sembla necessari i fins imprescindible fer-ne una lectura electoral. Si avalem amb els nostres vots les candidatures del PSOE-C ens estarem llançant rocs a la teulada. Prou que han patit les esquerres d'aquest país el malbaratament de la responsabilitat de govern que han perpetrat. Ara toca dir prou.

Amb una CiU que ja governa a la Generalitat i que molt probablement el 22 de maig assolirà l'alcaldia de municipis on fa anys que governa el PSOE-C, l'esquerra catalana no es pot permetre estar liderada per un partit que va contra els interessos del país. No pot ser que davant l'incompliment flagrant de l'Estat espanyol no siguem capaços de plantar cara i de defensar allò que ens correspon. Aquesta actitud mesella i diria que suïcida no l'entén ningú. Ningú. I ja no parlo de casos com el de Tomàs Salazar, antic regidor del partit convertit en flagell dels seus excompanys, sinó d'exconsellers com Ernest Maragall.

Toquem de peus a terra. Amb aquesta actitud per part del principal partit de l'oposició tenim CiU per anys i a molts més espais de govern. No es pot construir res sòlid anant contra el país. La submissió al PSOE pel tema del finançament, amb el 15 de desembre de 2008 com a data clau, ja ha comportat una primera patacada que ha deixat les esquerres fora de la Generalitat. No persistim en la tossudesa, sisplau. Comencem a renovar les esquerres perquè tenim molta feina per davant. Deixem de banda aquells amb qui no es pot comptar mai i donem suport als qui podem construir un nou projecte que sigui una alternativa a la dreta retalladora de CiU.

Deixeu-m'ho dir més clarament encara: la bona gent treballadora i amb sentit de justícia social que tota la vida havíeu votat PSC i que patiu en veure que CiU s'ensenyoreix de tot un altre cop, canvieu el sentit del vostre vot el proper 22 de maig. Poseu el vostre granet de sorra al canvi d'hegemonia a les esquerres. Perquè si som forts ens en sortirem, però si votem aquest PSC no anirem enlloc i deixarem via lliure a CiU i al PP. Comptem amb vosaltres. Confiem en vosaltres. Cada ajuntament compta a l'hora de fer que les esquerres es comencin a recuperar, sense el llast d'aquells que ho han esgarriat tot.

Afegeix un comentari nou