Acord Esquerra-CiU a Arenys de Mar

Si heu tingut ocasió d'escoltar l'entrevista que Ràdio Arenys ha fet aquest dimecres a Jordi Pera, alcaldable per Esquerra, ja deveu saber que entre altres coses han parlat de pactes postelectorals. En Xavier Febrer n'ha fet el tema del seu darrer apunt: "Per un pacte de govern". Efectivament, jo també veig complicat que Esquerra pugui pactar amb el PSC. I crec que són pocs (per no dir "ningú") els qui hi pactarien de gust. Personalment no en sóc gens partidari, però amb els resultats a la mà, sospesant pros i contres i tenint en compte l'opinió de totes les persones implicades, la democràcia es revelarà un cop més com l'art de fer que persones amb diferències trobin prou punts en comú per posar-se d'acord.

En canvi, si l'acord amb el PSC no em resulta gens estimulant, un acord amb CiU seria, com a mínim, una bona novetat. Ja fa anys que Arenys de Mar està en una dinàmica de dos blocs: CiU-PP a una banda i ERC-ICV-PSC a l'altra. Un acord de govern entre Esquerra i CiU tindria el mèrit de trencar aquesta dinàmica. I si, a més, ICV o fins la CUP s'hi volguessin afegir, la novetat seria més sonada encara. Del Bloc Municipal no en dic res perquè estan fent una campanya molt agressiva en què apareixen com els únics que poden fer neteja, regenerar, etc., com si oblidessin que després del 22 ve el 23 i que per governar cal trobar complicitats.

Aquest acord, però, té un inconvenient força gran des del meu punt de vista: l'alcaldable de CiU. Estic convençut que bona part de les persones que formen la renovadíssima llista de CiU podrien treballar bé i amb ganes per Arenys de Mar, però si efectivament CiU imposa l'alcaldia com a força més votada, tot això podria quedar molt i molt tocat. Que l'Estanis torni a ser regidor de govern no m'inspira gaire il·lusió, però que sigui alcalde gràcies als vots d'Esquerra serà una cosa que no pairé fàcilment si em toca fer-ho.

Ben diferent pintarien les coses si la diferència entre CiU i Esquerra no fos tan àmplia com ha estat fins ara, fins al punt que Jordi Pera pogués ser el proper alcalde. Evidentment, Pera tindria menys legitimitat per postular-se com a alcalde si CiU obtingués 6 regidors i Esquerra 2, però en tindria força més si tots dos partits n'obtinguessin quatre.

La gent d'Arenys té la paraula, i sobretot la tenen els qui fa quatre anys van votar CiU i ara no veuen clar el suport a Estanis Fors. Trenquem els dos blocs dels darrers anys? Donem una oportunitat a persones com Quim Barris, Susanna Mir, Soraya Real, etc. sense haver de veure l'Estanis a l'Alcaldia? No és pas impossible, però caldrà anar a les urnes pensant en el 23 de maig. Si ajudem Jordi Pera a ser alcalde ho farem més possible.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

prostàtic

Ho haveu vist!

Enviat per prostàtic el Dij, 19/05/2011 - 14:46

Vinyes diu que el discurs d'ERC va encaminat a un pacte amb CiU

http://www.radioarenys.cat/?p=noticia&id=9268