T'apuntes a sopar croquetes de mill i carabassa?

Avui sopem unes croquetes de carbassa i mill. La recepta és de la Montse Bradford, extreta de la revisa "Cocina Vegetariana", núm. 21 maig 2011. Es troba dins un article amb el títol: "Alimenta tus neurona, energía para el cerebro", que es complementa amb mitja dotzena de receptes de cuina energètica.

L'article en sí és força recomanat, i em quedo amb un parell de coses:

1. L'oportunitat que els aliments generin energia estable i harmonia.
2. Dotze regles d'or per trobar estabilitat a la nostra vida i l'equilibri del nostre sistema nerviós.

Una d'aquestes claus diu "Sopi com un captaire". La veritat amb menjar així se't fa difícil creure't un captaire, per molt lleuger que es sopi. :-)

Ingredients
- 1 ceba petita
- sal marina
- 1/2 tassa de mill (rentat i esbandit). 100gr.
- 1 1/2 tasses d'aigua. 300cl.
- 1/2 de carbassa dolça tallada en daus petits. 300gr.
- 1 fulla de llorer
- 2 cullerades soperes de blat dolç cuit.

1. Passo la ceba pel ratllador. Era de l'hort, petita, i surt 70gr. La passo per la paella amb oli verge i un polsim de sal durant 10 minuts sense tapa i a foc 4,5. Afegeixo el mill net i l'ofego amb la ceba ara a un foc de 6,5.

2. Afegeixo l'aigua, la carbassa i la fulla de llorer. Ho deixo a foc 3 amb la tapa durant 20 minuts.

3. Trec el llorer i l'aixafo fins aconseguir una consistència tipus puré de patata. (Jo ho he passat per la batedora. La propera vegada ho faré amb una forquilla).

4. Afegeixo el blat cuit i ho barrejo fins aconseguir una pasta compacta i moldejable.

5. La recepta original diu de fer les croquetes amb les mans humides i deixar-les refredar una estona. Jo m'he vist incapaç de fer-les. S'enganxaven molt. Solució: fer servir un parell de culleres.

6. Escalfar l'oli i fregir-les fins que quedin daurades. A mi se m'han desfet amb excés i he decidit rebossar-les amb pa ratllat. No sé si aquí m'he carregat la part "energètica" de tot plegat.

Amb les que s'han desfet, han sortit 16 croquetes boníssimes! No n'ha quedat cap :-(

Afegeix un comentari nou