Música lliure #diadelamusica #acampadabcn

Acabat de dutxar, però encara amb un ull més tancat que l'altre, la samarreta negra amb la llampant portada de "Música lliure" se m'ha posat davant del nassos... i l'he agafat. Més tard la Jana m'ha demanat una samarreta blanca, i pantalons negres, perquè aquest matí feien un concert a l'escola... i, de cop, he recordat que avui és el Dia de la Música. Avui, la Jana amb samarreta blanca -del dia internacional de la Dansa- i jo amb la meva tronada samarreta negra que ja té cinc anys de batalles.

Fa quinze dies, en David va fer -i li va faltar temps per enviar-nos-la- aquesta fotografia de l'Acampada de Plaça de Catalunya. Damunt de les tendes, el cartell que va servir per anunciar la presentació de disc "Música Lliure", a primers d'abril de 2006. Per la majoria de gent que va veure'l, possiblement, no era més que una andròmina dels indignats que els protegia de la pluja, aquells darrers dies de l'Acampada. Us asseguro que quan vaig rebre la foto em vaig quedar sense alè. Que coi feia, aquest cartell enmig de la Plaça de Catalunya? i, evidentment, una reflexió immediata, a quin millor lloc podia ser i acabar els seus dies.

No vull protagonitzar un capítol de Catalunya Misteriosa, però com va aparèixer el cartell a la Plaça de Catalunya? En aquest apunt, que vaig escriure al celebrar-se els cinc anys de Creative Commons, ja vaig explicar quina havia estat la feina que havíem fet amb la música i les llicències lliures. El cartell es va fer servir, aquells dies, per diverses presentacions del CD i després va resistir a diversos espais de la STSI. L'any passat la STSI va deixar la seu de Gran Via i es va traslladar al carrer de Salvador Espriu a l'Hospitalet... i el cartell, on va anar abans d'arribar a la Plaça de Catalunya?

Sigui com sigui... ja veieu que la Música Lliure té una força i voluntat de resistència ben especial! Bon dia de la Música! I per molts anys!

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Música lliure. Escampa-la!

Enviat per @oriolferran el Ds, 28/01/2012 - 17:47

Fa uns mesos vaig escriure aquest apunt explicant la història del cartell de la Plaça de Catalunya... ara, he trobat una fotografia del dia que es va estrenar el cartell per ser teló de fons de les presentacions del projecte. Afegeixo aquesta segona fotografia.