Parc natural del llac Bracciano i Martignano.

El nostre primer destí a Itàlia es el Llac de Bracciano. A uns 30 km de Roma. Hem anat recomanats per uns amics a la casa d'en Fulvio Marino (Casa Dibea). En Fulvio és romà amb pedigrí, els seus avantpassats és remunten gairebé a Ròmul i Rem, a més ha estat professor d'història per tant en sap un munt de Roma i de la regió del Lazio (Laci). Val la pena deixar-se orientar per les seves recomanacions.

En arribar ens convida a sopar uns canaloni boníssims y una porcceta, que és com un garrinet però desossat i cuinat al forn amb moltes herbes.

Durant el sopar ens explica que la regió del Lazio és una regió carregada d'història on podem trobar jaciments etruscos com Cerveteri, restes romanes a Roma i a Ostia Antica i pobles medievals com Anguillara i Viterbo. I tot això sense oblidar Roma.

Un cop instal·lats i descansats ens dirigim a explorar la rodalia.

Els llacs Bracciano i Martignano son d'origen volcànic, ho podem comprovar per les negres platges que trobem a la seva riba.

Comencem per el Martignano, aquest és el més petit i no hi ha cap nucli de població a la seva riba. Hem de deixar el cotxe a un parell de kilòmetres i baixar per un camí fins arribar al llac. Al arribar veiem que no hi ha massa gent. Hi ha tres guinguetes bastant separades entre si, aquestes estan regentades per famílies que viuen al llac durant la temporada d'estiu i tant et lloguen una canoa, una hamaca, et fan una pizza o et serveixen un ossobuco a la milanesa. Estant realment ben cuidades i no desentonen gens amb l'ambient.

El llac Martignano és un dels tres llacs amb aigües més netes de tot Itàlia. Al matí i a la tarda, les famílies en prenen possessió i a la tarda-vespre comença a tenir un altre públic, les guinguetes prenen un aire chillout, es toca música en directe i s'hi serveixen copes.

El llac Bracciano és molt més gran, però les seves aigües també son cristal·lines. En aquest hem de tenir en compte que a Itàlia hi ha platges privades i pot ser que plantis la tovallola a casa d'algú i en pocs minuts t'aparegui el propietari convidant-he a sortir.

Hi ha moltes zones de bany públiques i totes de molt bona qualitat.

Hi ha una mitja dotzena de pobles a la riba del llac, però els que son de visita obligatoria son els pobles d'Anguillara Sabazia i Bracciano, tots dos amb un casc antic perfectament conservat.

Anguillara està penjat d'un turó a la riba del llac, els carrers son estrets, costeruts i carregats de flors, al centre no hi ha comerços ni turistes. Encara s'hi poden trobar les iaies amb la cadira al carrer i fent ganxet. Des de la platja es te una visió fantàstica del conjunt del poble.

El centre de Bracciano està a un kilòmetre del llac homònim. Aquí trobem més turisme que a Anguillara. Molts Romans venen a passar el cap de setmana en aquesta localitat. Cal destacar el seu bonic centre Històric i el seu castell perfectament conservat, on hi ha unes bones vistes al llac.

Els dos pobles son petitons, son un bon recurs per acabar un dia durillo a Roma, bany al llac i gelat al poble i cap a casa per demà tornar-hi.

Afegeix un comentari nou