Viterbo

De bon matí, agafem la Via Cassia, el traçat de la qual encara és l'originari dels romans, en direcció nord cap a Viterbo.

Viterbo és una bonica ciutat medieval situada al nord de la regió del Laccio. Important en l'edat mitjana per ser seu papal durant gairebé un segle.

La primera impressió que en tenim, és d'alegria en general. A diferència de Roma, aquí el transit està restringit a vehicles autoritzats i creiem (erròniament) que podrem passejar amb total tranquil·litat pel seu nucli antic.

Travessem les muralles i ens dirigim al punt d'informació més proper (cosa indispensable). Allà ens donen el mapa de rigor i ens recomanen una ruta per veure Viterbo amb tot el seu encant.

La ciutat està plena de carrerons que desemboquen en nombroses places amb fonts d'aigua fresca. Una delícia per passejar-hi.

Arribem a Viterbo en ple festival Caffeina. Tots els carrers i places estant guarnits per l'esdeveniment cultural.

A destacar, la Piazza del Plebiscito i en especial la Piazza San Lorenzo on podem trobar el Palazzo dei Papi i la Catedrale di San Lorenzo, per no perdre-s'ho.

Una bona manera acabar el dia i relaxar-nos una mica és anar a una de les nombroses termes naturals i gratuïtes de les que disposa Viterbo. Ens decidim per les del Parco Bullicane per que Dante les anomena a la Divina Comèdia, encara que un carrer més avall a la Strada Terme n'hi ha d'altres també públiques i amb millor pinta. l'Aigua surt a uns 90ºC encara que quan arriba a les piscines no passa de 40ºC. Hi ha un fang blanc sulfurós que segons ens diuen és molt beneficiós per la pell i per el relaxament en general.

Si encara us queden forces, que no va ser el nostre cas. Encara es pot visitar els jardins de Bomarzo, Villa Lante o el Palazzo Farnese.

Posició de Viterbo al Google Maps

Afegeix un comentari nou