Quatre llibres d'aquest estiu

No us hi heu trobat mai allò d'acabar un llibre i quedar una mica desemparats?

Que aneu arribant al final i penseu, quan acabi, que llegiré?

La solució l'he trobada amb el temps... Una vintena de pàgines abans d'arribar al final, començo a preguntar a altres amics lectors per les seves millors lectures.

O... Vaig fins a la biblioteca i em deixo aconsellar per la Cristina.

O... Agafo el llibre de la tertúlia que toca, que sempre està molt ben triat.

Aquest estiu he tingut molta sort. Quatre de quatre, no està malament. Quatre llibres que m'han tingut enganxada en tot moment.

El primer, el vaig triar per anar de viatge. Una totxana de no recordo quantes pàgines. Pensava que així en tindria per 18 dies, però em vaig equivocar. El país de la nube blanca la primera novel.la de Sarah Lark. De lectura fàcil i ràpida narra les aventures de set noies que viatgen a la Nova Zelanda del segle XIX a la recerca d'una vida millor. L'Amistat, l'amor, l'instint de superació, l'esforç envers les dificultats ens acompanyen en tota la novel.la. Sarah Lark ens mostra la vida en una Nova Zelanda recentment colonitzada amb tota mena de detalls.

El segon llibre que va arribar a les meves mans va ser El secret del meu turbant de Nadia Ghulam i Agnès Rotger. Una biografia de Nadia Ghulam, una afganesa que en l'època dels talibans i davant de la impossibilitat de la seva família de tirar endavant es fa passar per home durant deu anys. Corprenedora. Un bon llibre per conèixer una mica el mon islàmic.

Tornant de la Toscana, la Cristina de la biblioteca em va recomanar llegir-me Un viñedo en la Toscana de Ferenc Màtè. Novel.la autobiogràfica que narra com dos escriptors Novayorquins fincats a la Toscana arriben a crear el millor vi d'Itàlia del 2009 des del no res. Narrada amb molt d'humor, la novel.la és un homenatge al vi, a la bona vida i a la Toscana. Deixo l'enllaç de les bodegues

El quart llibre i potser el que més m'ha agradat ha sigut Brooklin de Colm Tóibín. L'Eilis, una noia d'un petit poble irlandès que emigra sola al Brooklin en els anys 40 per guanyar-se la vida. El tracte als sentiments, al sentit del deure i de la família m'ha fet recordar a Henry James i fins i tot a Jane Austen.

Aquí queda la meva petita llista dels llibres d'aquest estiu. Espero que us pugui servir per no quedar-vos desemparats al acabar un llibre.

Afegeix un comentari nou