Reis de l'Orient responsables

Els EEUU acusen a Xina i Rússia de robar tecnologia.

Potser aquesta és la noticia d'avui que m'ha fet ballar més el cap. Pensant-hi una mica he deduït el que potser ja tots sabem. La Xina roba tecnologia als països que més inverteixen en ella a la vegada que pretén que siguin els habitants dels mateixos països que els hi comprin aquests productes copiats.

Fins ara al empresari occidental li anava prou bé. Tenia idees i les portava a realitzar a la Xina, on milers de Xinesos treballaven en condicions inhumanes. Fabricant així un producte a un cost molt inferior al que finalment es venia a occident. Obtinguen així l'empresari substanciosos guanys. Pioners d'aquesta pràctica, ens trobem amb les estatunidenques Nike i lewi's, que ja en fa molts d'anys que no fabriquen ni una sola pesa al seu país d'origen.

La globalització i sobretot la crisi, empobreixen cada cop més a un ciutadà occidental sense cap possibilitat de trobar feina, fent que el seu poder adquisitiu sigui cada cop més baix. El ciutadà xinés, continua treballant com un negre i igualment empobrit, manté així, el seu nul poder adquisitiu habitual, tot i que el seu país s'ha posicionat com a potencia econòmica mundial.

La xina no compra productes, occident ja no en compra tants...Dons ara l'empresari xinés vol quedar-se amb tot el pastís. Crear, fabricar i distribuir. I per crear els xinesos entenen, copiar abans de que un producte surti al mercat o millor dit durant el procés de creació.

Tot plegat, no m'agrada, de fet no m'agrada gens. Se que no podré canviar el sistema, però aquest Nadal intentaré posar el meu granet de sorra demanant als reis joguines fabricades aprop de casa, joguines on el treballador tingui un salari més o menys digne i joguines fabricades per adults que porten els seus fills a l'escola i fan tres àpats al dia.

Ja se que els reis venen de l'Orient i la Xina els hi cau més aprop, però potser per una vagada estaran d'acord amb mi.

Per últim dir que hi ha molta literatura sobre el tema a Internet, però igualment us faré una petita llista.

Les Barbies, els transformers, les joguines per bebés Fisher-Price, els geomax es fabriquen a la Xina.

Educa fabrica a catalunya a Sant Quirze del Vallès

Lego fabrica a Dinamarca, Hungria i la república Txeca.

Playmobil ( empresa alemana )fabrica a molts països però es vanagloria de no fabricar a la Xina.

Imaginarium fabrica a més de 30 països diferents.

Clementoni fabrica a Itàlia.

Ravensburger fabrica a la república Txeca.

Giochi Preziosi fabrica a Espanya, Itàlia i a deu països més.

Afegeix un comentari nou