Acte de Campanya amb Josep Sánchez Llibre


Ahir dimecres 16 de Novembre, dins del marc dels actes de la campanya per a les Eleccions Generals del 20 de Novembre, Josep Sánchez Llibre va visitar la nostra vila.

Després d’una petita passejada per la Riera, va ésser entrevistat a Ràdio Arenys i finalment, va realitzar un míting a la Sala Josep Maria Arnau del C.C. Calisay.

Aquest acte va ésser presentat pel nostre Alcalde Estanis Fors.

Al seu discurs, Josep Sánchez, va parlar de la necessitat de cohesionar l’estat de benestar que CiU, amb el President Pujol al capdavant, ha construït durant 25 anys, i que el tripartit a “trinxat“, així com també ho ha fet amb l’economia Catalana; essent aquests darrers els autèntics responsables de l’alta taxa d’atur al nostre País.

Sanchez Llibre va centrar el seu discurs en la necessitat d’aturar l’espoli fiscal que pateix Catalunya; recordant que si els 16,4 Milions d’euros que van a Espanya cada any ( i no retornen en forma d’inversions ni serveis) els gestionéssim des de Catalunya, es podrien invertit en Sanitat, en Ensenyament, en fomentar i impulsar l’economia productiva, i en reduir el preocupant 20% de pobresa.
A tall d’exemple, va explicar que el País Basc, que sí que disposa d’un model de finançament com el concert econòmic i disposa de tots els recursos que genera; va invertir l’any 2010 un 21% més de recursos per càpita en sanitat que Catalunya, i un 75% més en educació; així com va registrar l’any 2010 un atur del 12,1% mentre a Catalunya va ser del 19,4%.

Arguments que reforcen la idea que Pacte Fiscal és sinònim de millors polítiques socials i d’un estat del benestar molt més sòlid. De la mateixa manera que és una eina enormement potent per a estimular el creixement, millorar la competitivitat de l’economia i, en conseqüència, per reduir l’atur.

Sobre la dificultat d’aquesta negociació i sobre el fet que altres forces polítiques diuen que és impossible el Pacte Fiscal, Sánchez Llibre va recordar que l’any 96 també es deia que era impossible aconseguir el traspàs del Servei de Trànsit de la Guàrdia Civil als Mossos d’Esquadra, o la supressió del Servei Militar Obligatori; i CiU ho va plantejar, impulsar i aconseguir negociant amb el govern d’Aznar.

Sánchez Llibre va demanar el vot útil als Catalans que tenen intenció de votar al PP com a càstig al PSOE i al PSC per la seva mala gestió. El PP ja ha dit que no vol consensuar el Pacte Fiscal, però necessitarà l’aval del CiU i PNB per a disposar de la credibilitat que no té als mercats financers i a Europa. Sobre el model econòmic, va recordar que el PP ha plantejat posar en marxa la liberalització dels horaris comercials, cosa que suposa un atac al model Català de comerç tradicional, de proximitat i qualitat. En canvi, CiU té un programa orientat a les petites i mitjanes empreses per a donar-les suport per a sortir de la crisi, per a que puguin generar inversió i així provocar el creixement del teixit productiu.

Finalment, va demanar el vot als votants d’ERC, indicant-los que el dia 20 no ens hi juguem la independència, sinó que el començar a posar un punt i final a l’espoli fiscal i que es faci justícia amb el nostre país.

13 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Ferran

Xifres - Arguments - Símbols

Enviat per Ferran el Dij, 17/11/2011 - 14:04

"l’estat de benestar que CiU, amb el President Pujol al capdavant, ha construït durant 25 anys, i que el tripartit a “trinxat“"

Amb l'època del Tripartit amb el PSOE al Govern, a Catalunya s'han construit 40 nous CAP's i 2 Nous Hospitals. Amb CiU a la Generalitat, han tancat el servei nocturn de més de 50 CAP's, les llistes d'espera han augmentat un 23%, i els 5 Hospitals públics de Catalunya, tanquen per fer pont, retallant serveis a la població.

"...els gestionéssim des de Catalunya, es podrien invertit en Sanitat, en Ensenyament..." Que jo sàpiga, quan els de CiU han gestinat els diners propis de la GENCAT, han retallat en educació i Sanitat, i han deixat d'ingresar més de 400M€ que sobtenien del impost de succesions, impost que afecta a unes 500 families catalanes; fent números, CiU mira més per 500 famílies (que pertanyen a les grans fortunes) que no pas pels 7M d'habitants que ens afecta que els hospitals estiguin tancats, els CAP's no facin servei nocturn, hi hagin menys mestres a les escoles, menys recursos per educació...

Ja que parlava de comparatives, xifres, Aznar i demés, caldria recordar, per exemple, que Catalunya ha rebut en el 2009 (Montilla president) 12.500M€ en infraestructures, rècord d'inversió a Catalunya dels darrers 30 anys, sent la CCAA que més inversió va rebre, fent un còmput total en època de Govern Socialista - Tripartit de més de 15.000M €. A nivell d'acords de finançament podriem parlar dels 250M€ aconseguits per part de CiU amb els pactes amb el PP ó dels 2.421M€ aconseguits pel PSC.

Qui defensa millor els interessos de TOTS els catalans? Les xifres canten, i n'hi han més.

Artur Mas al parlament va estendre la mà públicament a Rajoy en el supòsit que fos president del govern central. Amb la dreta a la GENCAT tenim suficient... MÉS NO, GRÀCIES!

pd.: per cert, Què fa l'escut d'Arenys en un míting polític? Si us plau siguin més corosos amb l'utilització dels nostres símbols.

CiU Arenys

El vot al PSC és un vot perdut per a Catalunya

Enviat per CiU Arenys el Dij, 17/11/2011 - 14:44 • Els 25 diputats del PSC amb la Ministra Chacón al capdavant no han fet cap servei a Catalunya, s’han limitat a obeir les ordres del PSOE i a votar sempre al seu costat encara que sigui contra els interessos de Catalunya.
 • El dia 26 de juliol del 2010, poques setmanes després que es conegués la sentència de l’Estatut, la Ministra Chacón va escriure un article defensant el Tribunal Constitucional i afirmant que la sentència “avala l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en un 95%”.
 • Un altre dels atacs del PSOE a l’autogovern de Catalunya va ser l’aprovació, evidentment amb el suport dels 25 diputats del PSC, de la Llei de la Dependència que va suposar una invasió flagrant de les competències de la Generalitat en un aspecte tant important com és el de l’atenció a les persones en el qual la Generalitat de Catalunya havia tingut, fins llavors, la competència exclusiva.
 • Tots els diputats del PSC van donar suport a l’aprovació de la tercera hora de castellà a les escoles de Catalunya, que va suposar un atac frontal al model d’immersió lingüística.
 • El trist paper que ha jugat el PSC a Madrid ha estat especialment perjudicial per a Catalunya en l’aspecte del finançament. Per una banda van pactar amb el PSOE un model de finançament que ens ha conduït a un dèficit fiscal de 16.000 milions d’euros i, per altra banda, van votar contra la moció de CiU que instava el Govern espanyol a pagar els 1.450 milions que li deu a Catalunya en concepte del fons de competitivitat.
 • La candidata Chacón que ara dedica exclusivament la seva campanya a carregar contra els ajustos pressupostaris del Govern de la Generalitat, va ser la primera que va votar, juntament amb la resta de diputats del PSC, a favor del Pla d’Austeritat del Govern del PSOE que va suposar una reducció del 5% del sou del funcionaris, la congelació de les pensions i la retirada d’aquelles ajudes que van prometre per les eleccions com és el cas del xec nadó.
 • La senyora Chacón i els 25 diputats del PSC van donar suport aquest estiu una reforma de la Constitució espanyola que es va fer sense debat i sense comptar amb la resta de forces polítiques i que suposa un atac a l’autonomia financera de la Generalitat de Catalunya.
Ferran

Serà que el pacte del

Enviat per Ferran el Dv, 18/11/2011 - 01:09

Serà que el pacte del Majestic va ser tant profitos per catalunya, uf! van aconseguir 200 i pico M€. Us vàreu trencar les banyes, eh? Els socialistes han aconseguit 10 vegades més que vostès.

Llei de depèndencia... no es preocupin, el seu amic Sr. Rajoy ha dit que la treurà i com vostès es moren per tenir 1 ministeri... a que endevino que votaran?

S'han de defensar les institucions del sistema democràtic, si vol parlem de quin eren els candidats presentats per la dreta per renovar el Tribunal...

El xec nadó... quan estaven en una situació econòmica còmode, el govern va mirar per beneficiar al poble, si ara no es pot... doncs, agraïm les ajudes que en un moment donat varem poguer disposar, tant de bo es poguessin mantindre. Si més no, jo prefereixo que treguin al xec nadó a no pas que es tanquin 40CAP's a Catalunya com fan vostès.

Més preguntes: Què faran amb el Mohammeds? Quan torni el Papa, aplaudiran el seu discrus masclista, un altre cop? Las visites dels homosexuals al psicòleg seran en centres públics o privats? serà de copagament? o gratuita? Quin model territorial de catalunya volen? Catalunya Independent? (com vostès són tan catalans i patriòtics...) On estava el Sr. Mas i Mig CiU el dia de les votacions al Parlament de la proposta del partit del Sr. Laporta? Defensen l'Estatut?... Llavors no entenc que estenguin la mà al PP, els mateixos que van portar al TC l'Estatut.

Ànims, que si el señor DiLl no consegueix la cadira de Ministre li poden oferir ser assesor del seu Alcalde... un altre més no vindrà d'aquí.

Salutacions cordials

esperanceta

Pactes amb el PP

Enviat per esperanceta el Dv, 18/11/2011 - 09:25

Algun dia el PSC haurà d'explicar perquè s'esquincen tan les vestidures quan es parla de pactar amb el PP per a guanyar coses per Catalunya, quan ells pacten amb el PP per a treure un govern democràtic al País Basc, o per a retallar la Constitució en contra dels interessos de Catalunya, o per a posar els membres del TC, o li riuen la gracieta l'"amic" Guerra quan diu que "le hemos pasado el cepillo al Estatuto Catalán", o tantes altres coses...

CiU Arenys

Si no fos pels 8.350 milions de dèficit que van generar

Enviat per CiU Arenys el Dv, 18/11/2011 - 10:50

Afegir un nou hospital a la xarxa sanitària catalana té un cost aproximat de 100 milions d’euros. Si tenim en compte que per culpa de la gestió del PSC la Generalitat ha de pagar 4 milions d’euros d’interessos cada dia, amb aquests diners podríem construir cada més un nou hospital.

 • La desesperació del PSC davant d’uns resultats electorals que es preveuen catastròfics els està conduint a creuar totes les línies vermelles de l’ètica política.
 • L’últim espot electoral no és només un atac al Govern de la Generalitat i a CiU, sinó que és una acusació directa als metges i professionals de la sanitat catalana, així com una utilització degradant i barroera dels malats amb finalitats electorals.
 • L’únic vídeo que els catalans esperen del PSC és un vídeo de disculpa i d’assumpció de responsabilitats per la mala gestió al capdavant del Govern i pel forat que van deixar a les finances públiques. Si no fos pels 8.350 milions de dèficit que van generar i pels més de 800 milions d’euros que van deixar en factures per pagar a la sanitat, ara no caldria fer cap tipus d’ajust pressupostari.
 • El Col•legi de Metges de Catalunya va demanar al PSC que retirés el vídeo electoral, ja que és un espot altament irresponsable que no contribueix en absolut al bon funcionament del sistema sanitari i que suposa una instrumentalització inacceptable dels metges de la sanitat catalana.
 • Sorprèn veure com la senyora Chacón seguia defensant l’espot electoral del PSC quan el Govern del PSOE, del qual ella encara en forma part, va exigir a la Generalitat que els ajustos pressupostaris no fossin del 10% sinó del 20%.
 • L’espot en qüestió va tornar a posar de manifest que el PSC no té ni programa ni projecte polític. A dos dies del fi de la campanya electoral, la candidata Chacón no ha presentat ni una sola proposta contra la crisi i s’ha dedicat únicament a carregar contra CiU i el Govern de la Generalitat.
 • Davant d’un PSC – PSOE que va completament a la deriva i d’un PP que ja ha deixat clar que continuarà amb la seva ofensiva contra Catalunya, l’única opció per defensar els interessos de Catalunya a Madrid és aconseguir que CiU sigui una força decisiva.
esperanceta

Apoyaré ........

Enviat per esperanceta el Dv, 09/12/2011 - 18:59

Així ajuda el PSC-PSOE a Catalunya...
Salgado admite que el Estado no pagará los 759 millones de la disposición adicional tercera del Estatut
[...]pese a que Zapatero se había comprometido el 7 de febrero en una reunión en Moncloa con Artur Mas a liquidar esta cantidad pendiente desde 2008, y su Ejecutivo había firmado un acuerdo en esta misma dirección en la Comisión Bilateral Estado-Generalitat.

[...] el Estado no puede alegar que no tenga previsiones financieras para afrontar esta partida puesto que "los presupuestos de 2011 tienen una consignación de 1.050 millones de euros en previsión del cumplimiento de lo estipulado en la citada Disposición Adicional Tercera del Estatuto catalán".

I més...

Ferran

Donant pel cul

Enviat per Ferran el Ds, 10/12/2011 - 11:19

759 M€ en infraestructures? Amb el govern socialista catalunya ha rebut més de 15.000M€ en infraestructures. Quantitat mai invertida al nostre pais, ni tant sols quan CiU governava.

Arriba con la puta prepotencia de los convergentes.

Cada cop em fa més fàstig aquest país, aquesta terra.

I clar no està a l'estatut, però estaría bé que també reclamessin els diners al Sr. Millet del cas Palau, aquells que va rebre alguna que d'altra fundació convergent... no estaría mal, no?

Antoni

No perdem els papers

Enviat per Antoni el Ds, 10/12/2011 - 16:30

Companys,

Parlem bé... a aquest web hi entren també nens...
I ja posats a dir... als Millet, Camps, Guerra i a tots els xoriços, que els jutges els jutgin que per a això estan.

esperanceta

Quina poca memòria

Enviat per esperanceta el Ds, 10/12/2011 - 18:24

Caso Filesa, Caso Roldán, Caso AVE, Caso Campeón,..... seguro que hay más de financiación irregular.
Porqué no lo dejamos e intentamos tirar adelante el país.

Ferran

Prepotencia

Enviat per Ferran el Dg, 11/12/2011 - 10:38

Disculpeu...

Però és que amb l'entrevista a TV3 del Sr. Mas i el to prepotent anb el que parlava... uf, era pitjor que veure Intereconomia. Em va fer molta ràbia aquella postura, de: a campanya vaig dir X i ara faig Y, he fet X però els altres van fer 2X...

Si la situació econòmica fos una altra dius, malament però segueixes; i ara amb la que està caient, aquesta actitut no la veig gens responsable ni madura, per molts "Hat-tircks" que hagin aconseguit en les votacions.

Mireu que és fort, però veig més responsable a Rajoy, que sense fer soroll es reuneix amb ZP i fan front comú (tot i que ho podrien haver fet bastant abans), que no el Sr. Mas i el seu club d' "els millors" (de no sé què).

Sé que no tinc el do de la paraula, però espero que m'hagueu entès, que l'actitut de l'actual Govern, no em sembla gens professional ni responsable amb el poble. Que veus que el tsunami actual, ha esquixat a gent del teu voltant i el que fa el Govern en lloc de repartir paraigües i construir dics, reparteix sabó i esponges... això em posa a 1000.

Pàgines