Què coi ha passat? (Ple de 21 de desembre de 2011)

Avui és d'aquells dies que tens la sensació que has de saber-te explicar per evitar (gràcies alcalde Fors, gràcies regidor Vinyes) que la gent s'allunyi una mica més de la política. El darrer Ple de l'any ens ha deixat ben estupefactes. N''hi ha que diuen que "el PSC ha marcat un gol per l'esquadra a la resta de partits... i després ha vingut el melodrama!", cosa que genera complicitats no sé si gaire volgudes. Però..., què ha passat al Ple? Miro de fer-vos cinc cèntims dels 17 milions i del preu que n'haurem de pagar.

El més important del Ple d'avui era l'aprovació dels pressupostos. Tot i que el govern de CiU, PP i Solidaritat-Reagrupament-VIA està en minoria perquè sumen 8 regidors, una abstenció era suficient per aprovar-los. El govern tan sols necessitava que un dels 9 regidors o regidores de l'oposició s'abstingués. I com ha anat la cosa? Doncs ha passat que hi ha hagut quatre abstencions del PSC i així ha estat possible l'aprovació. Això és el que ha passat.

Resulta, però, que aquesta abstenció dels quatre socialistes tenia un preu determinat. Sol ser així quan cal negociar. Tanmateix, el preu que han posat els socialistes ha estat la supressió de l'acord de Ple pres al novembre passat en referència a la recollida selectiva porta a porta. Recordem que en aquella votació hi va haver 13 vots a favor i 4 vots en contra, precisament els dels socialistes.

Això vol dir que, per obtenir l'abstenció del PSC, l'alcalde Fors i el seu equip de govern, amb el PP i el solidarireagrupativeíindependent Àlex Acero, han hagut de votar abans la urgència de la votació i després la supressió de l'acord pres per ells mateixos al Ple anterior. M'explico? Allò que fa un mes veien bé, allò a què fa un mes donaven suport avui ha resultat ser dolent per a Arenys de Mar. Incongruent, oi?

Per què ha passat? Segons les inversemblants justificacions del regidor Quim Barris, que avui ha perdut definitivament tota credibilitat, ha passat perquè el vot negatiu de tots els grups hauria comportat igualment que no es pogués fer la recollida selectiva porta a porta per manca de pressupost. I posats a perdre igualment la recollida selectiva porta a porta, han preferit acceptar les condicions del PSC. Segons l'alcalde Fors, només el PSC ha tingut la responsablilitat que calia.

I això és cert? Doncs no. Tal com ha explicat la nostra regidora Annabel Moreno en la seva intervenció al Ple, resulta que s'han fet fins a quatre reunions entre govern i oposició per parlar dels pressupostos. El PSC no ha assistit a cap d'aquestes quatre reunions. Ja veieu l'alt grau de responsabilitat dels socialistes. Però és que en la darrera de les quatre reunions tampoc no hi van assistir ni l'alcalde ni el regidor d'Hisenda, que sorprenentment va dir a Ràdio Arenys que no tenia constància de la reunió.

Per això (les formes) i per altres qüestions (el fons: les partides de capítol de personal o d'inversions), és cert que d'entrada a ERC havíem decidit votar en contra dels pressupostos, sabent que una sola regidora no seria determinant i comptant que l'equip de govern trobaria l'abstenció d'algun altre regidor o regidora. La nostra, però, no era una decisió irrevocable si hi havia ganes de negociar. La nostra sorpresa va venir en assabentar-nos de les intencions del govern d'acceptar les condicions del PSC.

El Ple, afortunadament, està enregistrat amb les càmeres de Ràdio Arenys i el podreu veure al canal YouTube de l'emissora. Quan us el mireu, fixeu-vos en l'explicació final de l'alcalde Fors, en l'èmfasi que ha posat en les negociacions del pressupost. Amb la nostra regidora no hi torna a parlar més i amb ICV, com que diu que sempre són molt negatius i van a la contra de tot, ni tan sols ho ha provat. Gran negociació. Gran preocupació per trobar aquella petita i insignificant abstenció que els feia falta!

En resum, i per no allargar-ho més, el govern Fors s'ha tornat a adormir, ha arribat al Ple dels pressupostos sense les coses lligades i ha caigut en el parany del PSC, que se n'ha aprofitat. Per desídia, per la mateixa deixadesa i inexperiència que ha exhibit el govern Fors en tantes altres qüestions. Ni han sabut ni han volgut negociar els pressupostos. En aquest capítol polític d'avui, que costarà d'entendre a moltes persones, n'hi ha uns que fan el paper d'aprofitats i uns que fan el paper d'enzes. Però la supressió de l'acord de Ple sobre la selectiva porta a porta ja és un fet. Els únics quatre que no la volien s'han acabat imposant als 13 que sí que la volien per la mala gestió que l'alcalde Fors ha fet de tot plegat.

I un servidor té cada dia més present aquell apunt que va publicar a propòsit d'Estanis Fors. Si no ens agrada com governen els uns, fem pinya amb els altres, no? Us voleu renovar amb mi? Per això jo m'he posat al costat de la regidora Annabel Moreno i treballaré perquè el 2015 sigui la millor alternativa a Estanis Fors. M'hi ajudeu?

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Ferran

Amb estratègia i professionalitat defensen les seves idees.

Enviat per Ferran el Dij, 22/12/2011 - 11:36

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL