Quadern de camp (i bolets III)

La darrera entrega de l'experiència fotografico-boletaire l'acabo amb els rovellons i pinetells que, malgrat ser un bon any, va costar triar i decidir -des de l'aspecte fotogràfic- quin era el millor.

Ambdós que acompanyen l'apunt són trobats, just als límits entre els termes d'Arenys de Mar i Arenys de Munt, per sota els cent metres d'alçada. Als turons que miren a mar, on fa cinquanta anys tot eren vinyes. El pinetell en un racó on les alzines ja els disputen l'espai als pins. I el rovelló entremig dels fanals (o les fanaletes), barrejant amb la farigola i la molsa (fixeu-vos-hi), a pocs metres de llentiscles i romanís. Amb aquesta companyia no va caldré posar-li cap condiment per cuinar-lo.

A aquest darrer apunt hi afegeixo d'altres descobertes d'aquesta temporada. Un pebràs o pebrassa blanca, collit dalt de Collsacreu, i que enguany he menjat per primera vegada. Agafat tendre no és pas dolent, un gustet dolçet però que, malgrat que té qui diu que són excel·lents, no li guanya la partida a rovellons i pinetells.

Aprofito per comentar que a l'anterior apunt dedicat a les amanites hi he afegit una cua de cavall immensa que vàrem trobar a Dones d'aigua.

I la resta de fotos al meu perfil a Instagram ara podeu seguir-les des d'aquí

Afegeix un comentari nou