Terratrèmol a Arenys

Ens ha quedat el dubte si era la sotragada d'un camió al carrer i hem fet atenció però no hem sentit cap soroll de motor. Ha estat una sacsejada curta però prou intensa. En Tomàs Molina ho ha comentat uns minuts més tard a l'espai del Temps i ara mateix està destacat al web de l'Instituto Geográfico Nacional (IGN) com a darrer terratrèmol enregistrat a la Península Ibèrica.

En Tomàs Molina l'ha anunciat amb epicentre a Sant Cebrià i l'IGN el situa a Sant Iscle. De totes maneres, amb les coordenades del mateix IGN, Google Maps situa el punt dins del terme municipal de Canet de Mar, a tocar dels termes d'Arenys, sota la Creu de Pedracastell. La fitxa tècnica li dona una magnitud de 2.6 i el situa a una profunditat de 5 quilòmetres sota terra.

El desembre de 2004 una sèrie de terratrèmols, que van arribar fins als 3,5 graus de l'escala de Richter, es van fer sentir a la rodalia d'Arenys. Aquesta era la notícia que en feia VilaWeb-Arenys. A finals de desembre El Punt en feia aquesta crònica.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Josep Bayo

Alerta ciclistes!

Enviat per Josep Bayo el Dc, 11/01/2012 - 10:29

Com per anar en bicicleta per sota la creu, encara ens caurà pel cap.

Isabel Roig i Casas

Alerta passejadors i corredors!!!

Enviat per Isabel Roig i Casas el Dc, 11/01/2012 - 11:04

Aquest matí, al llegir al teu apunt Oriol, he tingut especial precaució al passar pel rial de Valldemaria (a límit entre Canet i Arenys), que ja està en pèssimes condicions després de les darreres pluges.

He mirat que no s'haguessin obert falles o més esvorancs com el que en el seu dia va derivar-me en l'esquinç de turmell.

Per cert, que aprofito per comentar que el rial de la Serp està al límit, i que si un dia d'aquest hi ha pluges torrencials, no vull ni pensar que pot passar amb la via del tren. No entenc com els veïns de la zona no es revolten!!!

rafel

Wuaaau!!!

Enviat per rafel el Dij, 12/01/2012 - 22:44

Ostres Oriol! El vaig sentir! Dimarts estava esgotat... molt. La tornada de vacances és tornar a oferir molta energia a l'escola. A 3/4 de nou vaig portar els nens a dormir, perquè jo ja no m'aguantava. I abans de les 9 ja dormia!!! Em va despertar un fort cop. Em vaig despertar de cop sabent que allò no era normal. Vaig pensar en un moviment sísmic, però era molt sobtat, molt brusc, molt curt... al final em pesava la son i em vaig deixar caure per una altra escletxa.

Gràcies per la informació.