Crowdfuning o financiació col.lectiva

Quina manera tenim actualment per finançar un projecte empresarial, social o cultural amb el crèdit o les subvencions del estat congelades?

La sol.lució, un cop més, la trobem a Internet. Es tracta del crowdfunding o la financiació col.lectiva. La idea es antiga: reunir diners gràcies a petites aportacions de moltes persones que, més que beneficis, busquen potenciar una iniciativa amb la que simpatitzen.

La cosa nova és l'eina, plataformes online que posen en contacte a els creadors amb els possibles inversors o mecenes.

Verkami és una de les que més repercussió te a Espanya. Es dedica al micromecenatge de projectes creatius i artístics. Els creadors presenten les seves intencions de publicar un llibre o muntar una obra de teatre...i posen un preu, els diners que necessiten. Els micromecenes fan les seves petites aportacions (5, 10 o 15 euros. En el moment en que s'aconsegueix la quantitat desitjada, es entregada al responsable del projecte. I si el projecte no tira endavant aquests diners son retornats a qui l'ha aportat.

En els últims mesos han proliferat altres webs similars com Lanzanos o Kreandu. Però per veure el brillant futur d'aquesta tendència hem de fer una ullada a Kickstarter, la web en la que els americans s'ajunten per finançar concerts, còmics o videojocs..

Afegeix un comentari nou