La situació d'emergència i el tancament de les escoles

Sempre es molt més fàcil analitzar el que ja ha passat que prendre les decisions sobre el que ha de venir. No voldríem que aquest comunicat s'interpreti com una crítica directa a la gestió de la situació d'emergència de les darreres hores perquè encara no ha acabat, encara que ens podem felicitar que l'episodi de nevades s'ha superat favorablement.

Abans que res volem agrair la feina de tots els equips humans i professionals que s'han mobilitzat i segueixen mobilitzats. Des dels qui formen part dels cossos de seguretat als qui segueixen treballant al carrer, escapant sal o fent la recollida d'escombraries porta a porta, malgrat les baixes temperatures.

Respecte la decisió de tancar les escoles aquest divendres pensem que l'acord près no donava opció a tirar enrrera o modificar-lo. I això s'ha vist, quan no s'ha produït la nevada de matinada, no hi ha hagut temps de tornar a la normalitat. Si l'objectiu de tota l'actuació era garantir la seguretat i la normalitat, cal intentar evitar l'excepcionalitat i el tema del tancament de les escoles és un assumpte molt delicat per totes les repercussions que tenen.

Es difícil d'entendre i lògic que hagi creat malestar a pares i mares que mentre el Conseller d'Interior deia que les escoles estarien obertes a Arenys de Mar ja es prenia una decisió en ferm. Pensem que hi havia temps per avaluar l'impacte de la nevada previst per la nit i, sobretot, perquè tots els nens i nenes estaven sans i estalvis a les seves cases. També creiem que no s'ha valorat prou el sentit comú dels pares i mares que davant d'una situació excepcional tenen prou criteri de no enviar els seus fills a l'escola.

Més enllà de compartir la mesura, hem recollit també el malestar dels pares i mares de com s'ha gestionat la comunicació de les darreres mesures de la Junta de Seguretat. Aquest matí hi ha hagut desinformació des dels canals municipals inclosa l'OAC.

Amb esperit de millora demanem que es revisi el protocol del Pla d'Emergència i que sigui més flexible, i que enlloc de decisions dràstiques es trobin solucions que ajudin a poder resoldre les emergència de la millor manera.

Que s'analitzi i es millori el sistema de comunicació pública (i com s'ha fet en aquesta ocasió) i que s'hi integrin i coordinin tots els recursos municipals (també, si cal els privats i els propis de les entitats implicades).

Arenys de Mar, 3 de febrer de 2012

INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS

Afegeix un comentari nou