Benet Maimí prova d'escapolir-se d'Oriol Amorós i no se'n surt

Ahir dimarts, al programa de Ràdio 4 Matí a 4 bandes [cliqueu l'enllaç per anar a l'àudio], hi havia com a tertulians Laia Bonet (PSC), Oriol Amorós (ERC) i l'arenyenc Benet Maimí. En un moment donat (minut 42.30), Maimí valora les declaracions del president Mas sobre la despesa d'Andalusia i això condueix el debat cap al tema dels pressupostos de la Generalitat. Amorós fa una referència als 2.000 milions d'euros de dèficit fiscal que pateix Baviera, que provoca fortes queixes dels bavaresos, i els compara amb els prou eloqüents 16.000 milions que pateix Catalunya, que òbviament són a l'arrel del problema i que Maimí no esmenta en la seva intervenció.

Amorós fa aquest primer apunt, fa referència també a la indústria farmacèutica i, cap al minut 46.10 esmenta una de les qüestions que hem de denunciar del discurs de CiU perquè, com diu ell, grinyola. Amorós demana lideratge moral i coherència i assenyala que no pot ser que en un moment en què es demana sacrificis a tothom es retallin els impostos als més rics. Això dóna peu a una nova intervenció de Maimí i a un debat interessant que us convido a escoltar per saber quin és el discurs de CiU i quin és el d'ERC. Des del meu humil punt de vista, Maimí fuig d'estudi contínuament. Però és una impressió subjectiva, és clar! Vosaltres com ho veieu?

Al minut 51.30, per cert, Amorós explica quines solucions alternatives proposa ERC per al pressupost del 2012, és a dir, com gestionaríem els republicans aquest pressupost que ens ha d'ajudar a sortir de la crisi i que segur que a força de retallades no ens portarà enlloc; recorda que el govern anterior ja va reduir la despesa i retreu a Maimí i a CiU que l'explicació de tot sigui allò de l'herència del tripartit quan després d'un any de gestió de CiU la previsió de dèficit no s'ha pogut complir malgrat les retallades sagnants.

Amorós explica d'una manera diàfana i educada que la política impositiva de CiU perjudica la gent treballadora del país i que cal replantejar-se la part d'ingressos amb impostos com el de la banca. D'això, però, ja en van parlar el diputat d'ERC Pere Aragonès i el conseller Mas-Colell i aquesta va ser la resposta: http://vimeo.com/35581075

Com a colofó, Amorós s'exclama que amb el dèficit fiscal sagnant que patim CiU hagi donat un any de coll al PP en la reunió que la setmana passada van tenir Mas i Rajoy. Benet Maimí no dóna resposta a cap d'aquestes qüestions i es posa a parlar de l'atur. I malgrat aquest intent d'escapolir-se de l'escomesa, com diria el mestre Puyal, Amorós remata i gol a continuació [minut 10.20].

Altament recomanable. Hem d'estar molt atents, afinar l'esperit crític i augmentar el nostre grau de compromís polític si ens en volem sortir, perquè no anem gens bé.

Afegeix un comentari nou