En contra les retallades i en defensa de l'educació pública

La comunitat educativa de l'Institut Els Tres Turons es van tancar, ahir a la tarda, al centre per protestar contra les retallades i com afecten a la qüalitat de l'educació. En un comunicat que es fer públic durant la tancada, es diu que "sense recursos en l’ensenyament públic no podem formar adequadament les generacions futures". La regidora Assum Balliu, portaveu d'ICV a l'Ajuntament d'Arenys de Mar va donar suport a la mobilització i va participar a la protesta.

El professorat de l'Institut ha creat una Assemblea permanent que impulsa i coordina les protestes que es fan arreu de Catalunya i que, aquests dies, arran del procés d'aprovació dels Pressupostos de 2012 s'han multiplicat arreu del país. A la tancada d'ahir, el professorat va estar acompanyat per pares i mares del centre. En el comunicat la comunitat que es va fer públic es va demanar que "les forces socials d’Arenys de Mar ens facin costat en aquesta demanda i que prenguin la iniciativa en la defensa dels drets dels alumnes"

El comunicat denuncia els següents fets:

- No volem la degradació del model educatiu públic. Sabem que la retallada en educació no és el remei a la crisi financera.

- Sabem que la disminució de la qualitat de l’ensenyament portarà com a resultat la pèrdua d’oportunitats acadèmiques i professionals dels nostres alumnes.

- Sense recursos en l’ensenyament públic no podem formar adequadament les generacions futures.

- Hem de mantenir la justícia social que representa l’ensenyament públic.

L’estratègia general de fer pagar la crisi i el dèficit públic de les administracions amb aquestes retallades salvatges està desfent l’Estat Social proclamat per les nostres lleis, des de la Constitució i l’Estatut. Per tant, ens neguem a acceptar com a única alternativa a la crisi aquestes polítiques orientades a trencar la cohesió social.

Demanem que les forces socials d’Arenys de Mar ens facin costat en aquesta demanda i que prenguin la iniciativa en la defensa dels drets dels alumnes.

Afegeix un comentari nou