House sitting, ser un nómada a baix cost

Si tens una ànima nómada, si estar sempre al mateix lloc t'avorreix i si no tens massa diners, ser house sitting pot ser una bona sol.lució a totes aquestes necessitats.

Es tracta d'unir dues necessitats. Per una banda un propietari que s'ha d'absentar de casa seva durant un període més o menys llarg i necessita que algú la vigili, que cuidi els seus animals i potser que li mantingui la gespa, piscina o més coses varies. I per altra banda hi ha una persona mes o menys oberta, que necessita allotjament i canviar d'aires i no te massa diners per viatjar.

El tracte es favorable per les dues bandes, per una part el propietari te una persona que li vigila la casa de amics de les coses alienes i el inquilí s'estalvia el lloguer a canvi d'unes tasques a realitzar prèviament pactades.

Des de 1980 funciona un servei anomentat Homesitters. Una companyia es dedica a contractar cuidadors de confiança i els deriva a cases amb la necessitat de ser cuidades. El servei és car, però garanteix que qui et poses a casa és realment una persona de fiar.

Un altre cop, la crisi ens ha fet ser més creatius i a finals del 2011 apareix TrustedHousesitters.com. En aquesta web els propietaris poden trobar algú que els hi vigili la casa per cap o pocs diners. Hi ha disponibles uns 400 cuidadors i unes 150 cases arreu del món susceptibles de ser vigilades. Es necessari registrar-se i abonar un pagament anual. Cada cuidador te una mena de pàgina on hi apareixen totes les seves referències, les tasques realitzades, fotos i vídeos.

Si finalment el propietari el cuidador es posen d'acord, la web també disposa d'un espai per fer videoconferències i acabar de "llimar les asprors".

Entre les cases ofertes, podem trobar, granges on ens hem de fer càrrec del bestiar, cases de luxe a la Ribera Maya, fer companyia a mascotes en un castell del segle XVI, etc.

Us deixo altres llocs webs similars per si voleu passar un estiu ben diferent.

HouseCarers

MindMyHouse

LuxuryHouseSittings

KiwiHouseSitters

HouseSittersAmerica

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Francesc Colome

Altres opcions d'allotjament

Enviat per Francesc Colome el Dv, 27/07/2012 - 09:00

Bones Fani,

No sé si la coneixes, però a la pàgina web: www.airbnb.com també hi han coses interessants. Particulars que lloguen les seves cases o habitacions, arreu del mon.

Una altre opció per trobar allotjament bé de preu, tot i que em sembla cobren una petita comissió.

Bona estada! :)