París des del Sena


Viaducte de Millau
Desprès d’un viatge d’unes 14 hores i recórrer més de mil quilometres travessant mitja França, arribem a París, i de París a Chenevieres-les-louvres, on hem llogat una caseta.
 
Finalment he pogut comprovar el que m’angoixava... La casa malgrat estar a uns pocs kilòmetres de Charles de Gaulle és força més silenciosa del que m’esperava. Es molt acollidora i espaiosa i disposa d’un gran jardí. Està força ben comunicada amb París i prou preparada per que hi convisquin vuit nens sense que molestin massa.  Realment la recomanaria, encara que per altres raons no crec que hi torni Nunca mais.
 
El dia ha estat llarg, ens hem llevat a les cinc i son dos quarts de vuit, sopem, dormim i demà serà un altre dia.
 
Batobús
El Batobús és una de les millors coses que pots fer a París amb nens. Encara que és important saber que no disposa de serveis.
 
El bitllet val 15€ els adults i 9€ els infants, però si com a mètode de transport fas servir la targeta  Navigo et fan un 40% de descompte. El bitllet et serveix per tot un dia i pots pujar i baixar tantes vegades com vulguis. Hi ha vuit parades al llarg del Sena coincidint amb els monuments i edificis més importants. És una manera molt relaxada de visitar la ciutat alhora que gaudeixes d’unes vistes ben diferents, vaja, que ho veus tot des d’una altra perspectiva.
 
Ahh..I s’hi pot estar tranquil, ja que és pràcticament impossible que un nen ens caigui a l’aigua.
 
Intentant pujar a la Torre Eiffel
El primer dia és tranquil i a més ens ho agafem amb calma, per tant fem mig recorregut amb el Batobús i decidim baixar a la Torre Eiffel amb intenció de pujar-hi si no hi ha massa cues. Ens situem al final de la fila mentre que una companya pregunta al davant de tot quanta estona porten esperant. Ens diuen que des del punt on ens trobem, gairebé tres hores. París a l’Agost està sent una mica atabalant, hi ha turistes per tot arreu i a més el termòmetre marca gairebé els quaranta graus.
 
Decidim matinar un altre dia i deixar la torre Eiffel per primera hora d’un altre moment i pujar així sense fer massa cua.
 
Tornem al Batobús en direcció al Barri Llatí, anomenat així per els estudiants de la Sorbona que parlaven aquesta llengua, per intentar menjar alguna coseta. Es diu que en aquest barri és on es menja més barat de tot París. 
 
Morts de gana, trobem una boulangerie i ens comprem pizza, quiche, postres i pa de neu. Les pastisseries a França no son tant cares com les d'aquí, i les pastes tant dolces com salades, son realment delicioses. Per que us en feu una idea, un tros de pastis et pot costar un euro amb cinquanta, mentre que el cafè fer acompanyar-lo te'n pot costar tres. No en recomanaré cap en especial per que totes son més que acceptables. 
 
Al barri Llatí es respira un altre ambient, allunyat dels grans ramats de turistes, s'hi pot veure la gent com viu. Hi ha una gran multitud de comerços, tots amb elegants aparadors i bonics mostradors al carrer.
 

Agafem el que hem comprat i anem cap al Jardí de les Plantes per menjar i descansar una mica.
 
Aquí hi ha un munt de coses per fer amb els nens. S'hi troba el Zoo, el jardí botànic i el Museu d'Història Natural.  També hi ha l'opció de no fer res, que és la que nosaltres triem i deixem a la canalla jugar en els jardins, mirar les bases i remullar-se en les seves fonts i aspersors.
 
 
 
 
Ben descansats tornem al Batobús per acabar el nostre recorregut. Cau la tarda i les fotos comencen a sortir fantàstiques. Igual que el París de nit, no ens podem perdre el Sena per la tarda.
 
Passem per sota d'un pont que ens crida especialment l'atenció, està replet de candaus.
 
Preguntem a l'hostessa del batobus  i ens explica que aquest pont és la Passarel·la o Pont  de les Arts. 
 
Ens diu que entre tots els ponts de París, els enamorats es van fixar en la Passarel·la.la de les Arts i aquí és on es va desenvolupar un  ritus modern per jurar-se amor etern. El ritus consisteix en instal.lar un candau a la barana de la passarel·la·la i tirar la clau al Sena, convertint així al riu en guardià del seu amor.
 
Passarel·la de les Arts (Paris)
La història ens agrada tant que decidim baixar i  travessar el riu per aquest punt. Hi ha centenar de milers de candaus a banda i banda del pont, punt imprescindible per amants de la fotografia.
 
Les set...Viatgem amb nens...Malgrat que no marxaria de París, hem de marxar...
 
 

Afegeix un comentari nou