Catalunya, el proper Estat d'Europa

Ofrena floral en motiu de la Diada. Entre mig de rams de flors i algun arbre (tradició que s'ha anat imposant i que va començar ICV, per plantar emocions i conviccions) hem ofert una planta com a símbol, regenerativa, medicinal i que cura les cremades. L'hem posat al costat d'una estelada. Petita, discreta, però ferma i segura. Com el nostre proper Estat!

És important que Europa i la resta del món, escolti, entengui i ens doni suport. En Raul Romeva ho ha fet! Tenim veu i la utilitzem!
www.youtu.be/uR5oxkhWYYM


Benvolguts i benvolgudes col·legues,

Demà, 11 de setembre, és la Diada nacional de Catalunya. Milers de persones sortiran al carrer amb una demanda clara: que Catalunya esdevingui un estat integrat en la Unió Europea. Es tracta d'un clam ciutadà que ha superat, en molt, la dimensió que conformen els partits polítics. Centenars de senyeres onejaran al costat de la bandera europea. El model d'Estat sorgit després de 40 anys de franquisme està clarament percebut com a esgotat, i creix la percepció que la Unió Europea hauria de fer un pas endavant i assumir que hi ha noves realitats socials i nacionals en el si d'aquest projecte dinàmic que reclamen una encaix diferent a l'actual.

Molta de la gent que serà demà al carrer no havia sentit abans la necessitat d'abanderar aquesta reivindicació. I, malgrat tot, demà se sumarà a un clam que es preveu massiu i pacífic. Són moltes les expectatives que tota aquesta gent té posades en el projecte europeu, i en els seus valors. Confio que les instituciones europees sabrem estar a l'alçada d'aquestes expectatives, i respondre-hi de manera responsable i justa.

Per tot això, benvolgudes i benvolguts col·legues (del PE), us demano que estigueu atents a aquesta legítima, i democràtica, demanda. I us insto a que estiguem preparats i preparades per tal d'afrontar un procés que serà complex, sens dubte, però també imparable.

Afegeix un comentari nou