Manifest per l’ensenyament públic i de qualitat (juny 2011)

L'AMPA de l'Escola Joan Maragall va promoure, el 28 de juny de 2011, una protesta contra la mesura imposada pel Departament d'Ensenyament de suprimir la sisena hora a les escoles de primària. La manifestació va baixar per la Riera fins a l'Ajuntament, on sota el lema "L'escola pública vol la sisena hora" es va llegir el manifest en defensa d'un ensenyament públic i de qualitat (reportatge d'arenys.cat).

MANIFEST PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT (AMPA Escola Joan Maragall d'Arenys de Mar)

 
En nom dels pares i mares de l’escola Joan Maragall d’Arenys de Mar i de tot aquell que defensa l’ensenyament públic i de qualitat en el nostre país, volem manifestar públicament el nostre desacord amb la mesura imposada pel Departament d’Ensenyament, que elimina 1 hora diària en l’etapa d’educació primària dels nostres fills.
 
Entenem que l’actual situació econòmica obliga als nostres governants a prendre mesures restrictives de la despesa pública en tots el departaments i, malgrat que cap de nosaltres, ni individualment ni com a col%lectiu, ha provocat la crisi, en patim les conseqüències en pròpia pell, l’afrontem i lluitem dia a dia a peu de carrer per superar-la.
 
Els nostres pares van treballar de valent per aixecar un país sobre els pilars de la llibertat i de l’estabilitat econòmica. Ara, el seu futur és el nostre present i el tenim hipotecat de dalt a baix. No volem de cap manera un futur hipotecat per a els nostres fills.
 
La 6a hora en l’ensenyament públic, els recursos pels centres educatius, la inversió econòmica en l’educació, són una obligació del nostre govern. No podem fer cap pas enrera en l’àmbit educatiu, per què és aquí on hi ha el futur del nostre país, de la nostra societat.
 
Aquest dies se’ns repeteix molt la frase : “quantitat no vol dir sempre qualitat“. Segur que sovint és certa, però en el camp de l’ensenyament, qui defensa aquesta afirmació o bé fa temps que no entra en una escola o bé està cec davant una realitat que clama al cel. En l’ensenyament públic del nostre país, mai, repeteixo, mai, hem tingut quantitat de res. De qualitat sí que en tenim, però gràcies als grans professionals de l’ensenyament, que cada dia s’escarrassen de valent optimitzant recursos i aconseguint la quadratura del cercle.
 
Ja en fem prou de fer mans i mànigues! L’educació dels nostres fills i, per tant, el seu futur, no pot entrar en el joc de les retallades!
 
Reclamem als qui dirigeixen la política i l’administració de la Generalitat de Catalunya, i als qui en són titulars de la funció executiva i de la potestat reglamentària, que cerquin altres vies per reduir el dèficit econòmic. I públicament, des de la nostra posició de pares i mares, de ciutadans que volem un futur millor, demanem a la FEDERACIÓ D’ ASSOCIACIONS DE MARES I PARES DE CATALUNYA, ALS SIDICATS D’ENSENYAMENT I A TOTES LES ASSOCIACIONS que en les seves bases defensen un ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT i els interessos legalment legitimats, tant dels mestres i professors, com dels alumnes, que encapçalin una Iniciativa Legislativa Popular, demanant el blindatge, en front les actuals i futures retallades econòmiques, de recursos pedagògics i de personal, en l’àmbit de l’educació pública en el nostre país.
 
L’educació és un dret en el que només s’hi pot invertir, per què d’ella en depèn el futur de nostra societat.
 
Arenys de Mar, 28 de juny de 2011

Afegeix un comentari nou